Loading...

Barbaric Horde - Axe of Superior Savagery

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-08-2020

Tracklist

1. Tyrant of the Dark Trynity
2. Antichrist Command
3. Venomous Infernal Carnage
4. Barbaric Provocation
5. Bow Before the Altar of Satan
6. Axe of Superior Savagery
7. Storms of Primitive Violence
8. Wrath of Goetic Glorification

Barbaric Horde is afkomstig uit Portugal, pas een paar jaar actief, en bracht in 2016 en 2017 een tweetal demo's uit. Begin juni kwam de band met de eerste 'langspeler' via het Poolse label Godz Ov War. Ik zet 'langspeler' tussen haakjes, want Axe of Superior Savagery bevat weliswaar acht tracks, maar die duren bij elkaar 'maar' 28 minuten.

Ook die 'maar' gaat tussen haakjes, want ik ben blij wanneer ze voorbij zijn. De speeltijd lijkt wel een eeuwigheid te duren met zulk eentonig geram. Barbaric Horde doet z'n naam eer aan, want dit is echt een Barbaarse Horde. Black metal van de meest eentonige soort, die er in een nietsontziend tempo wordt uitgeramd. Er is namelijk maar een enkel tempo, en dat is snel. Daarnaast is de productie verre van eigentijds, zodat we hier te maken hebben met de klassieke geluidsbrei.

Ik heb eigenlijk niet de behoefte om hier ook maar een enkel nummer uit te lichten. Of nou vooruit eentje dan. Storms of Primitive Violence, omdat hier een wat afwijkende songstructuur wordt gehanteerd, en het tempo zowaar bij momentjes even omlaag gaat. Deze zou ik willen benoemen tot minst slechte nummer van het album.

Er is online geen enkele informatie te vinden over de bandbezetting. Dat snap ik maar al te goed, ik zou me er ook voor schamen om deze geluidsmuur naar buiten te brengen. Alle bedorven en rottende opgestegen dampen zijn van de band zelf, opgenomen in de kelder van de geit, meldt de begeleidende tekst trots. Waarvan akte. Hier zal best een markt voor zijn, maar mijn ding is het dus overduidelijk niet.