Loading...

Carnal Decay - You owe you pay

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 22-04-2017

Tracklist

01. No Sequel
02. Until you die
03. Decimating the living
04. Show your fucking face
05. Murder a la carte
06. Not worth a bullet
07. Your guts my glory
08. Freed from the leash
09. I crush your dreams
10. Trick or treat

De agressiefste death grind band uit Zwitserland Carnal Decay heeft onlangs op 16 februari hun vierde album uitgebracht: You Owe You Pay. De voorloper van dit heugelijke feit Promo 2016 is door collega Chris indertijd uitvoerig besproken.

Wat gelijk met kop en schouders boven alles uitsteekt is de geweldige productie die de welbekende Kohlekker studio heeft afgeleverd, met name de drums. Tevens is het me opgevallen dat de laatste tijd het niveau van death metal drummers erg hoog is, dat valt zeker terug te horen op You Owe You Pay. Wat een beest is die Markus Röthlisberger, dit is zo'n type drummer die haast wel met betonnen stokken moet slaan. Een heerlijke genoegdoening lijkt me dan ook om als vocalist, in dit geval Michael Kern, zo'n drummer achter je te hebben. Je merkt ook aan de vocalen dat de drums echt worden opgezocht. Zo ontstaat er samen met de gitaristen en bassist een super agressieve groove.

Echt vernieuwend is het al met al niet wat Carnal Decay hier laat horen, maar een beetje verfrissend toch wel. Mocht je als inwoner van de lage landen Carnal Decay nog niet kennen, lijkt me dit spetterende album een goed moment om kennis te maken! Liefhebbers van bands als Dying Fetus, Misery Index, Suffocation zullen dit best smaken.

Michael Kern - Vocals

Isabelle Iten - Guitars

Nasar Skripitskij - Bass

Markus Röthlisberger - Drums