Loading...

Concrete Funeral - Ultimum Judicium

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-08-2019

Tracklist

01. Ultimum Judicium
02. Speak Of The Devil
03. Drown
04. Holo-Comb
05. Code Adam
06. Toxic Fuck
07. Mattress Stains
08. Carnival Of Contradictions
09. Stabbed To Death

Concrete Funeral is een nieuwe metalband uit Canada. Opgericht in 2015 komt de band in 2019 met hun (korte) debuutalbum op de proppen: Ultimum Judicium (Latijn voor het laatste oordeel). Met zo'n bandnaam en ook albumtitel kun je qua stijl alle kanten op binnen de metal; Concrete Funeral haalt z'n invloeden vooral uit (melodieuze) death, thrash en klassieke heavy metal, waarbij de thrash eigenlijk wel de overhand heeft.

Songtitels als Speak Of The Devil, Tocix Fuck, Matress Stains en Stabbed To Death beloven een boosaardig gehalte, dat wordt door de muziek dan ook behoorlijk waargemaakt. Hoewel de mix van invloeden niks extreems belooft, is de metal van deze Canadese band lekker fel en gemeen. Na het intro Ultimum Judicium barst Speak Of The Devil dan ook op volle snelheid los. Zowel muziek als productie laten een wat primitieve vibe horen, die precies overeen komt met de donkere atmosfeer die ze willen bereiken met deze muziek. Lekker old school, brutaal en gemeen.

Drown opent lekker dreigend, om vervolgens opnieuw in te zetten op snelheid, of toch weer niet. Leuk hoe deze metal met onverwachte breaks van de hak op de tak springt; afwisselend in hyperspeed, of juist dreigend in traagheid biedt een enkel nummer al zo veel afwisseling dat je blijft luisteren. Ondertussen weet je nooit waar je aan toe bent of wat de volgende stap wordt. Als vergelijking komen Exodus en Slayer voor mijn gevoel dicht in de buurt, vooral omdat het thrash-gehalte op de meeste tracks domineert.

Ondanks het spervuur aan breaks en tempowisselingen (en riffs!) komen de composities van Concrete Funeral bij vlagen toch nog wat simplistisch over. Ik dank dat dat inherent is aan deze old school metal, die dat primitieve sfeertje nou eenmaal met zich meedraagt. Evengoed geniet ik volop van tracks als Toxic Fuck en Carnival Of Contradictions, om er maar even een paar te noemen.

Een slecht nummer is dan ook niet te vinden op Ultimum Judicium. Als je van deze stijl evil, klassieke metal houdt, dan zit je met dit album geramd! Fans van hedendaagse metal of een topnotch productie laten dit beter links liggen.

Paul Mercer - Bass

Connor Erhart - Drums

Jesse Lindbeck - Guitars

Devin Schum - Vocals, Guitars