Loading...

Cultum Interitum - Poison of Being

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-02-2021

Tracklist

01. Souldesecration
02. Into the Ossuary
03. Funeral Womb
04. Poison of Being
05. Chalice of Omega
06. Desecration of Light

Cultum Interitum (als mijn roestige Latijn het nog een beetje doet zou dat iets als 'de vernietiging van de beschaving' kunnen betekenen) is een Pools drietal dat zich sinds 2017 bezig houdt met het vervaardigen van boosaardige black metal. Eerder verschenen wat singles / EP's, in augustus van het vorig jaar verscheen hun eerste langspeler: Poison Of Being.

De band brengt een agressieve vorm van black metal met sterke invloeden uit het verleden, in een sombere en overwegend trage setting. Natuurlijk horen we ook snellere passages, maar over het algemeen ligt het tempo lager, en is de atmosfeer overwegend benauwend, onheilspellend. Het duister speelt de hoofdrol, zoals fragmenten van Into the Ossuary en Funeral Womb duidelijk laten horen.

Muzikaal gezien heeft het album een ​​morbide en sinistere aantrekkingskracht, waarbij de muzikale invloeden duidelijk zijn aan te wijzen. De essentie van old school black metal uit het begin van de jaren '90 heeft Cultum Interitum hoog in het vaandel. Met een nummer als de logge maar brute opener Souldesecration, met z'n agressieve aantrekkingskracht en sterk gitaarwerk, zet het onheilige drietal direct de smerige toon.

Het enige struikelpuntje dat een prettige beluistering in de weg zou kunnen zitten is de - laat ik het netjes zeggen - sobere, rauwe productie. Okay, waarschijnlijk past het bij de muzikale (en thematische) insteek, maar anno 2020 kan dat toch echt nog wel subtieler. Nog wat rijpen, en wat schaven aan de geluidskwaliteit, dan ben ik toch wel benieuwd wat Cultum Interitum nog meer kan gaan doen. Want de smerige sfeer op dit album spreekt me zeker aan!

E - Vocals, Guitars, Bass

SR - Guitars

B - Drums