Loading...

Dada's Troost speelt Primus

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 05-01-2020

Dada's Troost presenteert: van My Name is Mud tot Wynona's Big Brown Beaver, 30 jaar na Frizzle Fry: de Primus tribute tour van 2020!

Dertig jaar geleden bracht het legendarische Primus hun debuut album Frizzle Fry uit. Al snel werd de band een begrip in de muziekwereld, metal en funk gecombineerd, met een cartooneske Les Claypool op zang. De basgitaar-georiënteerde crossover van Les en zijn maten is zwaar beïnvloed door bands als Rush, en op zijn beurt heeft de band weer een nieuwe generatie overgehaald naar dit unieke genre. Zo ook het trio Dada's Troost, welke al vaak "De Brabantse Primus" genoemd werd in onder andere Aardschok en het Belgische Rock Tribune, een compliment. Dat de bands dezelfde bloedgroep hebben was al lang duidelijk, de kwaliteit van de show is gegarandeerd Primus op zijn best!

De "Dada's Troost Plays Primus" tournee bestaat uit avondvullende shows met eigen werk en Primus nummers. De verdeling ervan is overigens wel afhankelijk van het event. Tijdens de Primus-set wordt de band bijgestaan door zanger Roel Driessens (ex-Smegmatics). Deze rasechte frontman en gangmaker voegt net dat laatste stukje Primus aan het Nederlandstalige Dada's Troost toe, en met de nodige humor! Dus hopelijk tot een van de shows in 2020!

Dada's Troost [NL]