Loading...

Defiled - Infinite Regress

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-02-2020

Tracklist

01. Intro
02. Divide and Conquer
03. Tragedy
04. Systematic Decomposition
05. So Blind
06. Legacy
07. Masses in Chaos
08. Centuries
09. Aftermath
10. Invisible War
11. Ignorant
12. Slaverobot
13. Infinite Regress
14. Outro

Defiled (die uit Japan) is met Infinite Regress aan hun zesde album toe. Ik heb in het verleden wel eens wat muziek van deze band voorbij horen komen, maar ik reken ze zeker niet tot mijn favorieten, om het maar even netjes te zeggen. Natuurlijk ga ik wel de uitdaging aan om eens een heel album tot mij te nemen, en een poging wagen om er iets zinnigs over te melden.

Wat me direct opvalt is de geringe speelduur ten opzichte van het aantal titels. Intro en Outro zijn weliswaar heel kort, dan nog blijven er zo'n 34 minuten over voor een twaalftal nummers, waardoor de kaap van drie minuten speelduur dus maar mondjesmaat gehaald wordt. Er gebeurt echter zo veel in de korte tracks, dat de korte gemiddelde speelduur van de tracks niet eens opvalt.

Het Japanse kwartet brengt een behoorlijk eigen versie van (technische) death metal. De felle, agressieve nummers barsten uit hun voegen van de breaks en tempowisselingen, gewoon niet bij te houden zowat. Toch wordt er razend strak gemusiceerd, op hoog technisch niveau. Eigenlijk doet Defiled wat elke brute, technisch onderlegde death metal band doet, alleen dan een stuk sneller; zo klinkt het in elk geval. Zowel snelheid als techniek lijken aanzienlijk boven gemiddeld; bizar genoeg klinkt het echter alsof de muzikanten hun muziek met speels gemak vertolken. De drummer verstaat zijn vak, varieert van groovende polka-roffels tot aan de snelste blasts, en rost alles aan gort, terwijl de gitaristen de riffs in hoog tempo aan elkaar smeden.

Gelukkig wordt er, weliswaar zeer bescheiden, af en toe wat gas terug genomen (Tragedy, Centuries) anders was ik na tien minuten al helemaal murw gebeukt, en had ik de luistersessie met een indringende hoofdpijn moeten staken. Zo ver komt het dus niet, maar intens is de hogeschool death metal van Defiled zeker. Opgesierd met korte, felle gitaarsolo's en slechts spaarzaam aanknopingspunten (verwacht geen brave, klassieke opbouw van de tracks) valt er nog altijd genoeg te beleven. Ook de grunt vind ik van de aangename soort, die past hier perfect.

Mocht je je aandacht er helemaal bij kunnen houden, dan ga je zeker genieten van de brute death van Defiled. Deze band is in elk geval geen 'instap-modelletje' om er eens even rustig in te komen. Knallen is het devies op Infinite Regress, daar is niet aan te ontkomen. Succes! Voor de liefhebbers is het album hieronder in z'n geheel te horen.

Keisuke Hamada - Drums

Takachika Nakajima - Bass

Yusuke Sumita - Guitars

Shinichiro Hamada - Guitars, Vocals