Loading...

Devil's Hill - It Doesn´t Matter Which Way You Go

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-08-2019

Tracklist

01. Gastown
02. Devil's Hill
03. Last Frontier

Altijd leuk, een promo van een onbekende band, voorzien van weinig info. Dan zijn er twee mogelijkheden: terzijde schuiven, of gaan luisteren. Ik weet niet precies waarom, maar in het geval van het Braziliaanse Devils' Hill koos ik voor het laatste. Het enige dat ik van deze band weet is dat het een samenwerking betreft van muzikanten die normaliter actief zijn in andere bands, en dat deze release een pure studio-aangelegenheid is geweest, aangezien de diverse muzikanten hun partijen lokaal hebben opgenomen, die vervolgens zijn samengevoegd.

It Doesn´t Matter Which Way You Go heet de EP die drie titels telt. De muziek die we hierop krijgen voorgeschoteld zou ik omschrijven als vrij eenvoudige, melodieuze thrash metal. Veel stukken in het middentempo, cleane zang, en lekker spetterende gitaren - ook solo's - dat zijn de eerste dingen die me opvallen. De muziek klinkt lekker gedreven, energiek; en qua techniek adequaat. Elk element is goed te horen, het totaalplaatje laat een fijne drive horen.

Opener Gastown luister verdomd makkelijk weg, en laat me direct meebewegen met het pakkende ritme. Devil's Hill - het nummer dus - laat een goede wisselwerking horen tussen midtempo groove en opzwepend snelle stukken, waarin we ook voorzichtige blasts horen. Afwisseling troef dus, die wordt benadrukt door een sfeervolle brug, gevolgd door een flitsende solo. Ok, zo speel je inderdaad aantrekkelijke thrash metal!

Afsluiter Last Frontier begint heerlijk dreigend, een sfeertje dat me goed bevalt. Wat zwaarder en donkerder in de atmosfeer, een gevoel dat lijkt door te zetten in de navolgende, prettig in het gehoor liggende riff; de zang lijkt ook wat donkerder hier. Al met al een goede keuze qua afwisseling, zeker binnen het korte format van slechts drie tracks. Deze bevat onmiskenbaar de meeste dynamiek, en is mijn kleine favorietje van het drietal nummers.

Korte conclusie: weinig opzienbarende, maar zeer onderhoudende, goed en strak uitgevoerde melodieuze thrash. De vergelijkingen met wat Bay Area-invloeden zijn evident, maar dat mag de pret niet drukken. Devil's Hill mag gehoord worden!

Rod Splater - Vocals

Randall Silva - Guitars

Risaldo Silva - Bass

Phillipe Maia - Drums