Loading...

Duindwaler - Landloper

Gepost in Reviews door Edwynn op 16-09-2023

Tracklist

01. Onreine zaden
02. De koude ochtend
03. Landloper
04. Ontwaakte vlam

Duindwaler is een zijprojectje van Daan Bleuminck, die ook dingen doet bij Hellevaerder. Landloper verscheen alweer een paar jaar geleden, maar de tape was onlangs voor enkele schamele euro's te krijgen bij Zwaertgevegt dus om die reden sloeg ik pas onlangs deze slag. (Beide bands zijn ook te horen op een binnenkort te verschijnen split-release via Zwaertgevegt, samen met Schavot en Asgrauw - red.)

Dit eenmansproject graaft diep in oude halfverteerde uitwerpselen waaruit ooit door de gehoornde met zijn ontzielde vlerken het ernstig besmeurde zwartmetaal uit is gekneed. Een halfuur lang wordt er de nodige vuiligheid op verbitterde wijze de hersenpan in geramd.

Die archaïsch kaal gehouden productie wekt links en rechts een hypnotiserende uitwerking op waarbij het repetitief doordreunende titelnummer Landloper het meest opvalt. Het navolgende Ontwaakte Vlam ontaardt in een schuimbekkende woedeaanval en trekt de luisteraar daarom heel bruut weer uit die hypnose.

Landloper is eigenlijk een hele puike tape en biedt de verstokte nostalgicus een ijskoude zeewind die scherend langs het helmgras striemt, alvorens het onbedekte gelaat te geselen.

Daan Bleumink - alle instrumenten, vocalen