Loading...

Evoke - Seeds Of Death

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-10-2020

Tracklist

01. Deadly Revenge
02. Seeds Of Death
03. Souls Of The Night
04. Leviathan's Victory
05. Wrathcurse
06. Demons Of War
07. Satanic Rebirth

Evoke uit Noorwegen kende ik nog niet, maar bij termen als old school zwartgeblakerde thrash is mijn nieuwsgierigheid gewekt. De band is opgericht in 2016 en bracht al snel twee demo's uit. vervolgens werd toegewerkt naar een debuutalbum; deze verscheen een maand geleden met als titel Seeds Of Death.

In een tijdspanne van 33 minuten worden zeven nummers er in een nietsontziend tempo en verschroeiende rauwheid doorheen gejaagd. Geen rustpuntjes, nauwelijks variatie, en van enige virtuositeit kan geen sprake zijn. Drums, gitaar, basgitaar (goed te volgen, deze wil in dit genre nog wel eens ondersneeuwen) en rauw schreeuwende zang; meer is niet nodig. Elk instrument is goed te horen, en gelukkig is tijdens de solo's ook een ritme-gitaar te horen, zodat geen kale plekken vallen.

Hoe klassiek deze stijl is hoor je direct aan het intro van Deadly Revenge. Zodra de zang invalt wordt dat nog eens benadrukt, deze is namelijk voorzien van een flinke portie galm. Hoe old school wil je het hebben. Ook zo'n tom-roffel waarmee Souls of The Night begint heeft diezelfde vibe - zeer herkenbaar voor de oudere liefhebber. Naast de onvermijdelijke vergelijking met Venom, misschien een beetje Hellhammer en wat Teutoonse thrash van de oude school moet ik eigenlijk vooral denken aan het primitieve aspect van de Zuid-Amerikaanse scene. Dat levert wel een puur, authentiek plaatje op.

De zeven nummers leveren onderling weinig afwisseling op, hooguit in de gitaarsolo's of een spaarzame net-wat-minder-snelle passage, zoals in het begin van Wrathcurse. Afsluiter Satanic Rebirth steelt voor mij de show met z'n heerlijk onheilspellende intro; op de valreep zowaar toch nog een rustpuntje. Daarin komen overigens wel weer heerlijke clichés voorbij als een onweersuitbarsting en klokgelui. Al even cliché zijn de teksten die handelen over satanisme, hel en verdoemenis, en andere blasfemische toestanden. Ik zou zeggen: de liefhebber weet genoeg!

Hans Magnus - Bass

Wilson Urrustarazu - Drums

Kato Marchant - Vocals, Guitars