Loading...

Fabulae Dramatis - Smoke For The Clouds (Ahuirán's Water)

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 29-02-2020

De sjamaan van de Ahuirán bidt in zijn verblijf tot zijn Azteca-voorouders. Hij vraagt hen om de gave van de goden te mogen ontvangen om de natuurgeesten te benaderen. De sjamaan kijkt omhoog naar een boom. Benieuwd of hij zijn hoogte zou kunnen veroveren om naar de wolken toe te roken. Na het aanvangen van een tabaksceremonie klimt hij de boom in en bereikt zijn kroon, waar hij een dansend wezen vindt, opgesloten in een vreemde waterige fruitsoort.

De sjamaan brengt zijn verbinding met de natuurkrachten over en smeekt de geesten om een motregen op te roepen om de plantages te irrigeren. In plaats daarvan verschijnt er een storm die de vredige habitat van het hulpeloze waterwezen verstoort. Ze spartelt en weert zich uit alle macht om zich te verdedigen tegen de agressie van het waterelement in de storm. Tijdens haar strijd komt ze tot het besef dat vrijheid haar meest waardevolle bezit is. Ze breekt uit haar rusteloze bestaan en ontsnapt zo aan haar eigen wereld en daarmee de gevangenis van haar eigen lichaam.

Aan het einde van het verhaal kun je zien dat het verblijf van de sjamaan in werkelijkheid de rok van een vrouwelijke gestalte is.

Door de loop van menselijke beschavingen bestonden er allerlei verschillende relaties met de natuurelementen. Het album Solar Time's Fables vertelt deze verhalen door ze in een kort ogenblik vast te leggen. "Smoke For The Clouds" richt zich op het natuurelement water en laat ons met de vraag achter: "Hoe zouden wij onze relatie met de natuur in onze tijd dienen vorm te geven?"

Fabulae Dramatis [BE], Graviton Music Services [NL]