Loading...

Fullminator - Omniplasm

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-12-2020

Tracklist

1. Artificial Immolator (AI)
2. Checking Accunt$
3. Omniplasm
4. Perihelion
5. Fight For Your Right [Beastie Boys Cover]

Met een geluid geworteld in de punkachtige oorsprong van thrash, bundelt Fullminator (uit Puerto Rico) 17 minuten non-stop riffs in vijf nummers op hun derde release Omniplasm. Deze wezens zijn misschien uit de ruimte gekomen, maar ze hebben de aardse gebruiken van metal en shockrock zeker goed bestudeerd, en vervolgens de stijlen van Anthrax, Overkill, DRI en GWAR gemixt tot een woede-uitbarsting van noten en explosies.

Rechttoe rechtaan, zonder poespas en full speed ahead gaat Fullminator direct tot de kern van speed en thrash metal en een crossover met de hardcore attitude en nauwelijks serieus te nemen gimmicks. De poging tot het uitleggen van hun oorsprongsverhaal terwijl ze proberen om de kwaadaardige kolonel Roach (Omniplasm) te verslaan is daar het beste voorbeeld van.

Gelukkig maakt het gezelschap aan het einde duidelijk dat we het allemaal niet te zwaar moeten nemen, en dat het uiteindelijk toch gaat om hard te feesten - vandaar de cover van Beastie Boys' Fight For Your Right, die door Fullminator vakkundig en op geheel eigen wijze om zeep wordt geholpen. Al is het ook al lastig om "We should cut their heads off - Make em suck our dicks!" (Checking Accunt$) erg serieus te nemen. De 'wij haten alles' houding ligt er wel erg dik boven op, en mag de feestvreugde niet drukken.

Ondanks alle grappen en grollen is wel heel duidelijk dat Fullminator een retestrakke performance neerzet, en verdomd goed weet waar ze mee bezig zijn. Deze crossover rost als een malle, en weet je als luisteraar zonder meer te grijpen. Okay, de composities zijn zeker niet de meest spannende, maar de power, energie en spelplezier spatten er elke seconde van af. Party!!!

Reptilian Deluxe - vocals

Commissar Gartallax - drums, vocals

Enforcer Blowmiux - bass

Cyber Zurrfex - guitar

Superintendent Kiununtriux - guitar, vocals