Loading...

Hee Hee Shamone - 4 Good Reasons 2 Punch U In The Face

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-02-2023

Tracklist

01. If U Think I Care What U Think, Think Again
02. March of the Living Dead
03. The Joker
04. Would U Care to Dance

Hee Hee!

You've been hit by... the rude criminals!

Shamone!

Met gepaste woede presenteren wij: Hee Hee Shamone! Van de makers van blockbusters als Shinigami, Grasmoajer, Silicon Head, Pleurisy en Doghouse Gallows. Deze mannen zijn het topmeubel bij de Leen Bakker van de Utrechtse metal en hardcore. Decennialang domineerde dit trio in verschillende gedaanten de drukke straten van hun geboorteplaats. Nu verschijnen ze in hun laatste incarnatie. Shamone! Hoewel zijn levensvaardigheden nog niet helemaal ontwikkeld waren, zag Michael Jackson één ding goed, namelijk: Hee Hee Shamone. Zo klinkt het als de King Of Pop zich omdraait in zijn graf en je een klap in je gezicht geeft. En zo ziet de band er ook uit, althans een beetje. Duurzaamheid stoffig? Denk nog eens na!

Alle gekheid op een stokje: Hee Hee Shamone is natuurlijk veel meer dan alleen een door Michael Jackson geïnspireerde comedy-band. De drie deelnemende lolbroeken zijn door de wol geverfde muzikanten, die in uiteenlopende sub-genres hun sporen verdiend hebben. De muziek van Hee Hee Shamone laat zich dan ook niet alleen maar lastig kooien, maar ook labelen - maar omwille van deze review zal ik proberen een adequate omschrijving te geven. Het is een soort van opzwepende groove-rock / metal-mix, met hints van progressieve elementen, en de energie en agressie van punk en hardcore.

De muziek is overwegend opzwepend, heavy en pakkend groovy. Maar dan wel voorzien van verrassende twists, die met rock of metal juist weer helemaal niks te maken hebben. Volgt u het nog? Ik denk dat zelf luisteren toch het beste advies is dat ik kan geven. Dan zal mogelijk opvallen dat opener If U Think I Care What U Think, Think Again een enorm opzwepende eerste helft laat horen, om vervolgens te ontaarden in een niet minder heavy, maar ook zeer atmosferische tweede helft. En dat March Of The Living Dead de kracht van het samenspel, als ook het compositorische vernuft, van dit trio laat uitblinken. Hier gebeurt veel, dit voortreffelijke nummer laat een sterke dynamiek horen. Laat je vooral verrassen door de laatste kleine twee minuten....

Zijn de eerste drie tracks vooral een speeltuin voor genre-negerende uitbarstingen, waarbij de lengte van het nummer er niet toe doet, afsluiter Would U Care To Dance is een compacter nummer. Ook weer lekker opgefokt, en misschien net iets serieuzer zonder het speelse aspect van de voorgaande nummers. Eigenlijk wel logisch dat deze als eerste single was gekozen, want anders zouden de meeste argeloze of potentiële luisteraars direct wegvluchten. 4 Good Reasons 2 Punch U In The Face ontpopt zich als een verrassend leuk schijfje uit onverwachte hoek. Ik denk dat liefhebbers van Mr. Bungle en Dead Cross - op de valreep toch wat vergelijkingsmateriaal - hier wel mee uit de voeten kunnen.

Axel Becker - Guitars, vocals

Luciano Sirigu - Vocals, bass

George Oosthoek - Drums