Loading...

Holy Death Trio - The Holy Death Trio EP

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-01-2021

Tracklist

1. The Killer
2. Bad Vibrations
3. Black Wave

Naast alle metal die ik bespreek, hou ik op z'n tijd ook van een stevig potjes smerige blues / rock. Zolang het maar rauw, ruig en eerlijk klinkt. Na 20 Watt Tombstone is het nu de beurt aan Holy Death Trio uit Texas. Tegelijk met een handjevol singles komt de band met The Holy Death Trio EP, waarop een drietal van die singles bijeen gebracht is als voorbode voor een later dit jaar te verschijnen debuutalbum.

Holy Death Trio is vermeend geboren tijdens een zogenaamde retrograde van de planeet Mercurius. Dit betekent dit het lijkt alsof de betreffende planeet achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. In het geval van Mercurius is het een verschijnsel dat z'n invloed zou hebben op onze communicatie: dingen worden anders geïnterpreteerd, je woorden komen niet goed over en je hoort dingen die er niet zijn. Een prachtige basis voor ruige en donkere muziek wat mij betreft.

Het Texaanse trio klinkt als een experiment wat er zou gebeuren als Jimi Hendrix met Black Sabbath speelde en John Dwyer van Thee Of Sees zijn pedaal zou opzetten. Al wil ik daar direct ook de invloed van oer-Texanen ZZ Top aan toevoegen, zoals opener The Killer duidelijk laat horen. Het volstaat te zeggen dat de band wist dat ze vanaf het begin iets speciaals in handen hadden. Psychedelica wordt gemixt met keiharde riffs en verslavende grooves (Black Wave!) en ze zijn vastbesloten om alles te geven. Dit is een groep die houdt van het shreddende, gruizige geluid, en ambities heeft die helemaal tot aan de grote Texas-hemel reiken.

Deze drie tracks van Holy Death Trio weerspiegelen een levenshouding van pluk de dag, leef alsof elke dag je laatste kan zijn; maar ook de do it yourself houding staat hoog in het vaandel. Verwar deze houding niet met feestgedrag of zelfvernietiging: het trio staat er op voor om fit te blijven en er gezonde gewoonten op na te houden, zodat ze, wanneer ze op pad gaan, zichzelf helemaal kunnen geven en het publiek de beste versie van zichzelf laten zien en vooral horen. Dit heeft de band al de nodige supports opgeleverd voor toonaangevende rock- en stonerbands, het genre waarin het trio zich het best thuis voelt.

Deze tegen stoner aanleunende heavy blues met licht-psychedelische en oorspronkelijke 'rawk'-invloeden gaat qua sfeer heerlijk terug in de tijd. Ik mag hier op z'n tijd graag naar luisteren!