Loading...

Horrorwish - No Place to Hide

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-06-2020

Tracklist

01. Welcome To My Nightmare
02. My Horrorwish
03. No Place To Hide
04. Demon From Below
05. Whispering Truth
06. Reaching For Peace Of Mind
07. Game Of Torture
08. The Ghost Of Lady V
09. Deadly Sinners
10. Beastly Thoughts
11. Hatesick
12. Desperate Calling
13. Man In Dreams

In de herfst van 2019 besloot de Belgische muzikant/producer Giovanni Smet (Gitaron, Giotopia) tot het oprichten van een nieuw heavy/horror metal project Horrorwish. Hiermee wil Gio zijn passie voor horrorverhalen combineren met donkere en intrigerende heavy metal, om zodoende iets unieks en innovatiefs te creëren. Na de groeiende interesse, besloot Gio om het niet enkel bij een studioproject te houden maar om met Horrorwish ook een liveband te vormen.

No Place To Hide is het eerste tastbare resultaat van het project. Hierop horen we dertien tracks - eigenlijk twaalf nummers plus intro - die twaalf verschillende horror-verhaaltjes voorstellen. De bijbehorende muziek laat dan ook logischerwijs een donkere atmosfeer horen. Ook de diverse intro's en sampletjes dragen daar aan bij. Vooral het vettige gitaargeluid springt er wat dat betreft in positieve zin uit, net als de prettig aanwezige basgitaar. Helaas is de mechanisch klinkende drumcomputer dan weer een minpuntje wat mij betreft. Dit haalt de warmte van het geluid weer iets onderuit.

Heel eerlijk gezegd zit ik met de heavy metal-tracks My Horrorwish en No Place To Hide nog niet direct op het puntje van mijn stoel. Zeker, dit is zeer degelijke metal, de sfeer spreekt me aan, maar een echte klik ontbreekt (nog). Demon From Below doet vervolgens z'n titel eer aan: dit nummer heeft inderdaad een onderaards donkere atmosfeer, en zou als soundtrack bij een horrorfilm niet misstaan. Tegelijkertijd vind ik de hoofdmelodie lekker catchy, deze blijft nog hangen ook.

Gaandeweg zal me blijken dat ik niet elke track op dit album even sterk vind. Het merendeel is redelijk inwisselbaar, slechts een paar nummers vind ik er echt uitspringen. Naast Demon From Below vind ik Reaching For Peace Of Mind, The Ghost Of Lady V en afsluiter Man In Dreams tot de meest aangename tracks behoren. Niet dat de rest slecht is, maar ik heb niet bij elk nummer datzelfde gevoel van: ha, wat een lekker spannend deuntje.

Over het geheel genomen is No Place To Hide wel degelijk een interessante plaat. De donkere heavy metal schuurt zeker qua sfeer wel wat tegen gothic aan, vooral qua bombast en epiek, zoals Beastly Thoughts en Man In Dreams bijvoorbeeld laten horen. Vooral die sfeer spreekt me enorm aan, alleen al daarvoor is dit album de moeite waard. Al mogen de verschillende composities dan nog wel wat interessanter. Qua uitvoering - zeker qua snaren en zang - is de boel hier dik in orde, al heeft een drummer van vlees en bloed mijn voorkeur. Ik ben benieuwd naar meer van Horrowish in de toekomst.

Giovanni Smet - alle instrumenten en zang