Loading...

In-Existence - Storyteller

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-12-2019

Tracklist

01. Storyteller
02. Rulers of the Sand
03. Greatness Rising
04. Crimson Clouds

In-Existence is een nog jonge metalband uit Amsterdam, die behoudens wat optredens, nu voor het eerst voor het voetlicht treedt met een EP: Storyteller. Opgericht in 2015 duurde het even eer de band compleet was, maar toen in 2017 de laatste positie was ingevuld kon het kwartet aan de slag met hun muziek. Dit resulteerde in de eerste optredens, vooral in de eigen omgeving, en dus deze eerste EP. Het moge duidelijk zijn dat In-Existence de uitdaging aan gaat naar meer.

Na beluistering van Storyteller is mijn eerste gedachte dat wel heel duidelijk te horen is dat het hier gaat om een beginnende band. Het geluid is wel erg basic, daar mag nog wel wat aan gesleuteld worden. De vier nummers luisteren daarentegen wel lekker weg, qua songschrijverij laat het kwartet aardige ideeën horen. Men pint zich niet vast op een enkel (sub)genre, maar laat een melodieuze mix horen van verschillende rock- en metal-stijlen. Dat is geen gebrek aan samenhang, maar een bewuste keuze om veelzijdigheid te tonen.

Wanneer je door de charme van de ongekunstelde aanpak heen luistert is echt wel te horen dat In-Existence potentie heeft. Vier compacte nummers met kop en staart, bij vlagen zeer aardig, vooral intens gitaarwerk, en cleane zang met verstaanbare teksten zijn de pluspunten. Deze opnamen ontberen helaas wel de power die ik graag in de muziek had willen horen, maar ik ga er van uit dat de band in de toekomst de opname-eisen wel wat hoger gaat opschroeven. De intentie is er in elk geval om iets leuks neer te zetten, en zoals gezegd mogen de muzikale ideeën er zijn.

Robin - gitaar

Marc - zang

Ivo - basgitaar

Javier - drums