Loading...

In/Vertigo - Sex, Love & Chaos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-07-2020

Tracklist

01. Chains
02. Bad Enemy
03. The Night
04. Take It

In/Vertigo werd in 2016 in Canada opgestart. Een titelloze demo werd behoorlijk goed ontvangen, en zorgde ervoor dat de band in Europa werd opgepikt door Rockshots Records. Met de vier titels tellende EP Sex, Love & Chaos hoopt de band hun muzikale carrière een flinke boost te kunnen geven.

Vol overgave stort het Canadese kwartet zich op de klassieke, melodieuze hardrock. Vertrouwd klinkend, eenvoudig, maar zeer doeltreffend. Met krachtige cleane zang, opzwepend gitaarwerk en een oerdegelijke ritmesectie vormen de smakelijke basis-ingrediënten. De energieke nummers hebben een heerlijke drive, die de muziek een pakkende, toegankelijke lading geven.

Opener Chains maakt direct de muzikale bedoelingen van In/Vertigo duidelijk: het publiek vermaken met aanstekelijke en energieke hardrock. Bad Enemy laat een catchy groove horen, de stijl neigt een beetje naar grunge, maar dan zonder donker randje. The Night heeft daarna niet echt dat opzwepende karakter, maar ook in dit rustiger nummer klinkt de band nog altijd enorm energiek. Hier gaat de muziek meer richting blues, met als extraatje een heerlijke klassieke gitaarsolo. Heel eerlijk gezegd duurt dit nummer me net iets te lang, en wordt vooral de bijna eindeloos klinkende herhaling van het refrein te lang doorgezet naar mijn mening.

Vierde en laatste nummer Take It is misschien wel (naast opener Chains dan) de meest uitnodigende track van de EP. Zoals een goede afsluiter betaamt komt hierin alles samen: sterke zanglijnen, flitsend gitaarwerk en zowaar swingend drumspel. Zelfs de basgitaar treedt hier wat duidelijker naar voren en voorziet het nummer van dwingende, meeslepende loopjes.

Liefhebbers van klassieke jaren '70 en '80 (hard)rock mogen Sex, Love & Chaos van het Canadese viertal In/Vertigo eens checken. Verwacht een herkenbaar geluid, altijd goed voor een feestje.

Reed Alton - zang

Shaddy Elsaghir - gitaar

Duncan McCartney - bas

Keaton Byfield - drums