Loading...

Infernäl Mäjesty - Demon God

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-12-2019

Tracklist

01. Burnt Beyond Recognition
02. Systematical Extermination
03. Crusade
04. Nation of Assassins
05. S.O.S
06. Skeletons in the Closet
07. Is There a God?
08. Gone The Way of all Flesh

Over Infernäl Mäjesty heb ik het hier al eerder gehad, zowel in het kader van heruitgebracht ouder werk, als ook het meest recente album No God (2017). Omdat ik het hier opnieuw ga hebben over dat eerste aspect, duiken we nog even de geschiedenisboekjes in.

Infernäl Mäjesty vindt zijn ontstaan in 1986 in Canada, debuteert al in 1987 met het in undergroundkringen nog altijd hoog aangeslagen None Shall Defy, maar kent vervolgens een zwalkend bestaan. De band bestaat tot op de dag van vandaag nog altijd, maar is in al die jaren niet verder gekomen dan drie full length albums: het al genoemde debuut, Unholier Than Thou (1998) en One Who Points To Death (2004).

Voor hun tweede album Unholier Than Thou nam Infernäl Mäjesty (heerlijk die umlauts!) in maart 1997 een twee-track demo op. Slechts vier of vijf van deze demo's werden gemaakt voor de band en hun management. Beide nummers werden later uitgebracht op de CD The Kanada Compilation. Het nummer Is There a God? werd later omgedoopt tot Where Is Your God zoals het zou verschijnen op het aanstaande album. Het tweede nummer is Gone The Way Of All Flesh; beiden zijn toegevoegd aan de oorspronkelijke zes tracks van Demon God.

In 2006 nam de band een EP van zes tracks op met de naam Demon God - ook de naamgever van deze CD dus. Demon God werd uitgegeven in CD-R-formaat om samen te vallen met een festivaloptreden in Calgary, Canada. Alle nummers zijn geremasterd in Suncord Audio Lab door Achilleas Kalantzis (Varathron). Het boekje bevat veel zeldzame foto's uit het tijdperk van Demon God. Cannibal Corpse-leden George "Corpsegrinder" Fisher (zang) en Rob Barrett op gitaar zijn te gast op S.O.S. (een remake van een track van None Shall Defy), verder bevat ook het zesde nummer Skeletons in the Closet gastvocalen van Chris Valagao (Zimmers Hole, Strapping Young Lad live).

Hoewel misschien niet hoogstaand, zeker naar moderne maatstaven, gaat de lawaaiige, charmant rommelige thrash/death-mix er bij mij wel in. Ondanks dat deze muziek nog niet eens zo oud is, klinkt het grappig genoeg wel zo, alsof de muziek al uit einde jaren '80, begin jaren '90 stamt. Juist dat vind ik de aantrekkingskracht: zonder dat het primitief klinkt, is het toch aangenaam ouderwets. Een soort jeugdsentiment.

Brian "Messiah" Langley - Vocals

Kenny Hallman - Guitars

Steve Terror - Guitars

Eric Dubreuil - Bass

Kris DeBoer - Drums