Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Infernäl Mäjesty - No God

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-05-2017

Tracklist

01. Enter The World Of The Undead
02. In God You Trust
03. Signs Of Evil
04. Another Day In Hell
05. Kingdom Of Heaven
06. No God
07. False Flag
08. Nation Of Assassins
09. House Of War
10. Systematical Extermination
11. Extinction Level Event

Haha, ik heb altijd al voorpret wanneer ik alleen al het woord metal-umlaut mag gebruiken. In het geval van het Canadese Infernäl Mäjesty is ie in elk geval van toepassing. Hoe betekenisloos ook, je weet bijna zeker dat je met een old school band te maken hebt. In dit geval heel zeker! Ik schreef al eerder over de band, lees hier maar even wat geschiedenis terug. Het aangekondigde album No God is er dus inmiddels; maanden later en via een ander label. Over het hoe en waarom weet ik niks te melden.

En eigenlijk kan ik over de muziek ook best kort zijn (dacht ik, maar dat blijkt me uiteindelijk weer niet te lukken). Het lijkt me voor een band als Infernäl Mäjesty enorm lastig om telkens tegen je legendarische debuut te moeten opboksen, of in elk geval tegen de (hoge) verwachtingen die de luisteraar er bij zou kunnen hebben. Vergelijk No God dus maar niet met None Shall Defy, dat gaat nooit meer terug komen. De furieuze thrash van weleer zal wel voor altijd in het verleden gevangen blijven.

Tegenwoordig moet Infernäl Mäjesty het, net als zoveel bands, hebben van een eigentijdse, enigszins technisch onderlegde thrash/death metal-mix. Het tempo wordt er goed in gehouden, zelfs iets te veel naar mijn zin; een blastbeat minder hier of daar zou geen kwaad kunnen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het Slayeriaanse Kingdom Of Heaven, waar de band laat horen juist in een minder opgefokt tempo uitstekend voor de dag te komen.

Een hoge productiviteit was al nooit een kenmerk van de band, maar om nou twee nummers (Nation Of Assassins en Systematical Extermination) van de EP Demon God uit 2007 tien jaar later opnieuw op je album te zetten is misschien wat overdreven. Niet dat het slechte nummers zijn, of dat ze niet zouden passen, maar toch: waarom? Sowieso duurt No God met een speelduur van over het uur - en dat met zulke intensieve muziek - al best lang. Dat geldt stiekem ook wel een beetje voor een paar fragmenten van de hier aanwezige tracks, waarin best wat geknipt had mogen worden.

Met nummers als de opener Enter The World Of The Undead, het al genoemde Kingdom Of Heaven, titelnummer No God en House Of War kan de band uiteindelijk toch weinig fout doen. Het intermezzo False Flag zorgt voor een goed gekozen rustpuntje, zodat het sonische geweld toch ook nog een beetje breekt. Ik zal altijd wel een zwak blijven houden voor een cult-achtige band als Infernäl Mäjesty; dat heeft dan uiteraard alles te maken met het verleden. De huidige productietechnieken zorgen er voor dat de band naadloos in de hedendaagse tijdgeest past. Maar de sfeer van vroeger kan niet terug gehaald worden. Beoordeeld naar wat deze band in het hier en nu te bieden heeft blijft er (gelukkig!) alsnog een prima genietbaar album over; wat knelpuntjes ten spijt.

Daniel Nargang - Bass

Kiel Wilson - Drums

Steve Terror - Guitars

Kenny Hallman - Guitars

Chris Bailey - Vocals

  • Met umlaut!

    Door Peter Hagen op 11-05-2017 09:34:44

  • Hahahaha

    Door Chris van der Aa op 11-05-2017 17:05:49