Loading...

Insurrection - Catatonic

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 23-02-2015

Tracklist

1. Armageddon (4.34)
2. Catatonic (3.57)
3. Exile (4.58)
4. Conspiracy (4.20)
5. Apotheosis (4.23)
6. Moribund (4.53)

Niet zo lang geleden kwam een nieuw herrieschoppend kadaver uit de Friese klei gekropen. Een entiteit die de naam Insurrection heeft meegekregen. Uit de diepten der aarde omhoog gewurmd om dood en verderf te komen zaaien. Een pact van muzikanten die ooit dingen deden in andere lokale bands. In de vorm van de EP Catatonic levert het gezelschap een uiterst professioneel klinkend visitekaartje af.

Catatonic bestaat uit een zestal songs die lekker balanceren tussen vuige thrash en smerige death metal. Enkele melodieuze accenten zorgen voor een sfeervolle ondertoon. De schuurpapieren grunt van bassist/vocalist Pieter van Oeveringen zorgt voor een lekker ziek randje.

Armageddon is een uiterst sterke track om mee af te trappen. Insurrection gooit het niet direct op snelheid maar weet niettemin toch lekker opgefokt voor de dag te komen. De mineurharmonieën kleden het geheel goed aan. Ook Conspiracy krijgt een extra dimensie door het lekkere leadwerk dat de schurende riffs begeleidt. Een rustig intermezzootje is er voor de extra sfeer.

Op Catatonic weet Insurrection afwisselend voor de dag te komen. Dat ik één twee drie niet op een band kan komen waar men op zou lijken, zou a) kunnen duiden op geheugenverlies mijnerzijds of b) kunnen duiden op eigen identiteit van de band. Zelf opteer ik voor het laatste. Wat u doet moet u weten, als u maar wel eerst als de bliksem gaat luisteren.

Pieter Oevering - vocals, bass

Marten Hutten - guitars, vocals

Armand Venema - guitars

Douwe Talma - drums