Loading...

John Coffey - Steam Waltz

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 04-03-2023

Zes jaar nadat de band hun laatste show speelde in poptempel Paradiso, is John Coffey terug met de nieuwe track "Steam Waltz", die op vrijdag 3 maart uit kwam. En dat is niet het enige: er zijn meer nieuwe songs, die later dit jaar gebundeld op een nieuw album zullen verschijnen. Ook speelt de band vanaf volgende week al hun eerste gratis shows in kroegen in Tilburg, Apeldoorn, Rotterdam en Groningen. Een uitgelezen kans om John Coffey te zien op piepkleine podia in zweterige, uitpuilende kroegen waar geldt: vol is vol.

In september 2016 besloot John Coffey voor onbepaalde tijd te stoppen, zodat de vijf bandleden ruimte konden creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020, vijf jaar later en middenin een pandemie, begon het te knagen en voelde de band die oncontroleerbare drang weer om op het podium te staan, zalen op z'n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren.

Met het gevoel van een nieuw begin, is de band terug en klaar om de draad weer op te pakken met Steam Waltz als perfecte strijdkreet. In dit punkrock anthem roept de band de fans op om de punkrockgeest te omarmen en spoort het de luisteraar aan in beweging te komen.

John Coffey [NL], Pimp [NL]