Loading...

League Of Corruption - Something In the Water

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-06-2020

Tracklist

01. Save the Church
02. Leave Me Be
03. Not Your Friend
04. Something in the Water
05. Want Me Gone
06. Where's Your Savior Now

Er is iets met de korreligheid van groove metal in de 'southern' stijl dat onmiddellijk het mentale beeld oproept van bier dat stroomt, haar dat vliegt en riff na solo uit de luidsprekers donderen. Maar League Of Corruption is niet zo maar een bandje. Opgericht door scene-veteraan Chris Barlow (Mecha Messiah) en met de Canadese undergroundlegende Brian Langley (Aggression, Infernäl Mäjesty), beiden op gitaar en zang. Ondanks dat de band 15 jaar (met tussenpozen) bestaat is 2020 het moment om hun debuut, Something in the Water, uit te rollen.

Dus wat heeft deze band uit het Great White North te bieden? Save the Church is vanaf het begin af aan duidelijk. We trappen af ​​met beukende drums en een aanstekelijke gitaarmelodie, bekroond met dat typische grove, rauwe geluid, waarbij de bas de lage kant netjes vult, hoewel hij ook de tijd heeft om te schitteren wanneer een schreeuwende solo in het midden komt. Zakk Wylde heeft overduidelijk zijn invloed achter gelaten op het sidewinder-gitaarspel van Brian Langley - hij is niet voor niets frontman van een Wylde-tributeband.

Not Your Friend is redelijk gestroomlijnd, pakkend zelfs, en blijft redelijk hangen, mede vanwege de eenvoud in het rechttoe rechtaan rockstramien. Titelnummer Something In the Water groovet en swingt als het spreekwoordelijk stel tieten, ik vind het niet te doen om hier stil bij te blijven zitten. Denk hierbij ter vergelijking gerust aan bands als Down of Corrosion of Conformity. Naast de gitaar neemt ook het zware drumwerk hier een voorname rol op zich, dit vormt een prima combinatie.

Want Me Gone is dan het nummer dat het meest refereert aan echte southern rock, de link met een Lynyrd Skynyrd lijkt me hoorbaar aanwezig. Alleen de zang blijft ruig, ongepolijst, die hier misschien net wat vriendelijker gemogen. Afsluiter Where's Your Savior Now is opnieuw zo'n lekker grommend groove-monster, dus er mag weer lekker meegeheadbangd worden, vooral in het opzwepende refrein. En vergeet die gitaarsolo halverwege niet!

Of er nou iets in het water zit of niet, in Vancouver, of juist het zuiden, het is me allemaal om het even. League Of Corruption heeft me overtuigd van hun kunsten; ik mag hier graag naar luisteren, en raad liefhebbers van dreigend-groovende rock of metal aan hetzelfde te doen!

Chris Barlow - Vocals, guitar

Brian Langley - Guitar, vocals

Drewski - Bass, vocals

Paul Trounce - Drums