Loading...

Malevolence - Malicious Intent

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-07-2022

Tracklist

01. Malicious Intent
02. Life Sentence
03. On Broken Glass
04. Still Waters Run Deep
05. Higher Place
06. Karma
07. Above All Else
08. Do Or Die
09. Salvation feat. Matthew K. Heafy
10. Armageddon

Het is echt heerlijk om af en toe eens zo'n band te horen die enorm boos tekeer kan gaan. Het Britse Malevolence vind ik zo'n band die de hedendaagse metal-cultuur goed in de smiezen heeft, en hun eigen visie op een mix van groovende metal en vernietigende core-elementen goed tot uiting weet te brengen. Malicious Intent is hun derde album.

Deze muziek is echt enorm energiek, agressief, opzwepend. Stilzitten is geen optie, de ledematen kunnen niet bedwongen worden in hun drang naar meedoen. Wilde armbewegingen en ongecontroleerd hoofdschudden zijn onvermijdelijke gevolgen. Om een en ander kracht bij te zetten zijn de breakdowns bijna niet te tellen, en worden onvermoeibaar ingezet om een nieuwe aanval in te luiden. Damn, Still Waters Runs Deep hakt zo bijvoorbeeld echt heel overtuigend z'n weg naar binnen.

Grommende gitaren en afwisselende zang-partijen (heel soms wordt het echt te cheesy, zoals in Higher Place) vormen de voornaamste aantrekkingskracht. Originaliteit is ver te zoeken, maar verdomd wat rost dit vijftal er lekker op los. Hersenloos zou ik het niet willen noemen, maar verstand op nul en pretentieloos mee-beuken lijkt me de voornaamste aanbeveling.

Gelukkig duurt het album maar 38 minuten, want heel veel afwisseling zit er niet in, de composities zijn grotendeels inwisselbaar. Maar verdeeld over de feest-avond een paar tracks van Malicious Intent zullen zeker zorgen voor een verhoging van het adrenaline-peil en het voetjes van de vloer-gehalte!

Alex Taylor - Zang

Konan Hall - Gitaar, zang

Josh Baines - Gitaar

Wilkie Robinson - Bas

Charlie Thorpe - Drums