Loading...

Massive Assault - Unholy Trinity Madness

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-12-2019

Tracklist

1. Unholy Trinity Madness
2. Stumpers

Massive Assault uit Hoogeveen stort zich al bijna twintig jaar op het klassieke doodsmetaal. Wij volgen de band hier al een aantal jaar, dus hun muziek kent voor ons geen geheimen meer. Dat de op dan weer Amerikaanse, dan weer Zweedse leest geschoeide death metal - gedrenkt in thrash en d-beat-sausjes - geen originaliteitsprijs gaat winnen stoort me daarbij totaal niet.

Wel weet de band met regelmaat de aandacht op zich te vestigen met releases buiten hun reguliere albums om. Dat geldt ook voor Unholy Trinity Madness, het meest recente wapenfeit van de Drenten. Het betreft hier een fraai vormgegeven 7" single waarop twee splinternieuwe nummers prijken; naast het al verklapte titelnummer is dat ook nog Stumpers. Die laatste valt met name op vanwege de tekst in het Nederlands.

Unholy Trinity Madness is een lekker groovende death metal-stamper waarin het inmiddels overbekende ronkende gitaarpedaal een hoofdrol speelt. De liefhebber van het genre - waartoe ik mijzelf ook reken - zal zich zeker vermaken met deze track. Vrijwel alle ingrediënten die een death metal-beuker nodig heeft komen hier voorbij, headbangen gegarandeerd. Enthousiast, energiek kwijten de heren zich van hun taak, waarbij af en toe gas wordt terug wordt genomen voor een boosaardig en dreigend klinkende passage. Overtuigend, mede met dank aan het lekkere vette geluid.

Stumpers is veel meer rechttoe rechtaan, ook aanzienlijk sneller, en benadrukt de d-beat / crust-kant van Massive Assault. Zowel in muzikaal als tekstueel opzicht gaan de heren helemaal los, de punk-achtige boosheid en agressie komen hier uitstekend uit de verf. Opnieuw niet verheffend, maar ik vind het wel slim dat de band hier de twee verschillende kanten van zichzelf laat horen. Blijkbaar zit veel van de nepheid van onze huidige maatschappij de band behoorlijk dwars, zo blijkt uit beide nummers. Het levert hoe dan ook weer een vermakelijke release op van deze bende oprechte old school death metal-liefhebbers.

Fredde Kaddeth - Guitars, Vocals

Jos Kragt - Bass, Vocals

Gideon Weppner - Drums, Vocals

Frederik - Vocals