Loading...

Miesha And The Spanks - Unconditional Love In Hi Fi

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-05-2023

Tracklist

01. Necwiyéwt
02. Dig Me Out
03. So Mad
04. Bully
05. I Can't Wait
06. It's My Year
07. Gwemíns
08. GRLSROK
09. Heart Is On Fire
10. Bear Kids
11. S7elkst
12. Enough Is Enough
13. Teksel7ílt
14. Mom Jeans // Mom Genes
15. I Was Gonna

Miesha & The Spanks uit Canada zijn terug met een nieuwe langspeler die de lat van hun Singles EP uit 2021 hoger legt, en tegelijkertijd het debuut van het duo op Mint Records viert. Pronkend met hun genegenheid voor de wilde roots van rock uit de jaren '70 en '80, serveren deze ambassadeurs van 'badassery' een tableau van après-garagegeluiden waar bijvoorbeeld The Runaways nog mee zouden weglopen.

Zangeres en gitariste Miesha Louie's kenmerkende stem en oor-striemende riffs drukken door haar achtergrond Secwépemc (inheemse Canadese bewoners) en daarnaast trotse nieuwe moeder van een tweeling, een zwaar stempel op de uitingen van het duo. Haar accent en specifieke vocale aanpak worden versterkt door de ritmiek van drummer Sean Hamilton, waardoor elk van de nummers op Unconditional Love In Hi-Fi een onmiskenbare, harde esthetiek krijgt. Miesha bestuurt hun hypersonische ruimtevaartuig door een asteroïde veld van speelse harmonieën en puntige gijpen, en spoort de gemarginaliseerden aan om zichtbaar te blijven. Haar slimme tekstuele wendingen en scherpe gitaaraanvallen zijn de perfecte wapens om het systeem, de maatschappij te manipuleren met een brutale dosis verslavende vibratie.

Assertieve blikvangers als So Mad en Bully laten horen hoe het duo in staat is om de creatieve krachten van de natuur om te zetten in pure DIY-punkrock-energie. Deze complementaire waarden doordringen het tragische maar profetische Bear Kids (gedeeltelijk gesproken in het Secwépemc), evenals de meeslepende radiorocker Dig Me Out - over de gruwelijke impact van residentiële scholen. Miesha voelde zich aangetrokken tot problemen uit de echte wereld toen ze herinneringen ophaalde en de toekomst toverde met haar 'dream team'-producers Daniel Farrant (van de iconische Engelse punkgroep Buzzcocks) en Paul Rawson die opnamen maakten in de Brighton Electric Studios in het VK en in het National Music Centre en OCL Studios thuis in Alberta.

Een hete schok voor de hersenen en een shot whisky voor de ziel, een aardige omschrijving voor Miesha & The Spanks' jukebox van knallers in de bar, een litanie van ongemakkelijke waarheden over gevaarlijk venijn. Bombastische beats en zoemende versterkers razen door indie-anthems Enough is Enough en I Was Gonna, met alle energie en voortvarendheid die in ze zit. Want als we iets hebben geleerd van onrustige rolmodellen als Sleater-Kinney, L7, The Muffs, Hole of The Donnas, dan is het dat bodyshaming en gatekeeping verleden tijd zijn. Er is geen ontkomen aan de greep van de vele moderne hooks die je meesleuren in een moshpit-draaikolk met een GRLSROK -banner die boven je hoofd wappert. De visionairs van Miesha & The Spanks zullen je omhelzen met een botverpletterende knuffel en je geest prikkelen met een schok van punkrock-positiviteit.

Andere uitstekende singles van deze keiharde LP zijn It's My Year, I Can't Wait en Mom Jeans // Mom Genes, die een deel van Louie's progressieve repertoire van hedendaagse protestsongs bevatten. De dakspanten schudden mee met haar stralende reikwijdte, laat Calgary's punkpoëet-laureaat gemakkelijk haar streetwise hart morsen. Feit is dat weinigen de directheid en nauwkeurigheid van de verblindende blik van Miesha & The Spanks kunnen evenaren. Het is alleen maar passend dat dit hardwerkende duo de aandacht krijgt die ze zo rijkelijk verdienen - zodra je hun aanpak van rauwe vreugde ervaart, zullen je wild kloppende aderen de grenzeloze kracht bewijzen van Unconditional Love In Hi-Fi!

Miesha Louie - zang, gitaar, bas

Sean Hamilton - drums, zang