Loading...

Mortal Incarnation - Lunar Radiant Dawn

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-01-2020

Tracklist

1. Infinite Consciousness Unchained from the Mortal Incarnation
2. A Dismal Propagation Into Decay

De Japanse death-doom destroyers Mortal Incarnation - opgericht in 2018 in Tokyo - debuteren met Lunar Radiant Dawn, een twee nummers tellende, zestien minuten durende klaagzang van kolossale en buitenaardse atmosferische doom-death metal. Oorspronkelijk al in juli 2019 in eigen beheer verschenen krijgen band en EP begin januari een tweede kans via het Amerikaanse Sentient Ruin.

Op deze vernietigende EP experimenteert het Japanse kwartet er lustig op los. Eerst geconceptualiseerd door een legendarische death-doom voorloper als dISEMBOWELMENT, wordt dit geluid versmolten met de genadeloze duisternis van bands als Morbid Angel (halverwege A Dismal Propagation Into Decay een heerlijk herkenbaar smerige passage!), Immolation en Incantation, om te sublimeren in een imposante sonische entiteit van uiterste smerigheid. Deze voorbeelden van het label neem ik voor lief, ik moet vooral denken aan de ontembare vuilstortplaats die Ævangelist heet.

Wat ik wel bijzonder vind, is dat Mortal Incarnation die extreme vuilspuiterij combineert met psychedelica die doet denken aan de jaren '70. Weliswaar onverbiddelijk zwaar en donker, maar toch mystiek en contemplatief, een wisselwerking die z'n uitwerking niet mist. De eerste keer zit ik echt met verbazing te luisteren, maar uiteindelijk vind ik dit echt enorm vet! Het kost even wat tijd om deze ranzige klanken op je te laten inwerken, maar eenmaal gewend kan het grote genieten beginnen! Waarbij vooral de tweede track tot de verbeelding spreekt, die is het meest divers en avontuurlijk.

R$Y - Bass

Miasma Vortex - Drums

Goatlord - Guitars

Septic Necrovoid - Guitars, Vocals