Loading...

Motorjesus - Race To Resurrection

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-06-2018

Tracklist

01. Tales From The Wrecking Ball
02. King Collider
03. Re-Ignite
04. Speedway Sanctuary
05. Casket Days
06. The Infernal
07. Burning Black
08. The Damage
09. The Storm
10. Engines Of War
11. The Chase
12. Running Out Of Time
13. Awaken The Tyrants

Start the engines!

Eindelijk zag Motorjesus zich met de release in 2014 van het album Electric Revelation ​​de pole position van de Duitse heavy rock scene veroveren. Talloze festivals (zoals Summer Breeze en Rock Hard Open Air) en verschillende tours hebben deze volwaardige rockmuzikanten verdiend met hun compromisloze mix van klassieke rock, traditionele metal en pittige rockmuziek, die de band de nodige waardering opleverde.

Als onderdeel van een regelmatige inspectie merkten ze echter dat de motor van de band niet meer goed werkte. "Soms staat het leven in de weg", denkt frontman Chris Birx. "Families groeien en prioriteiten veranderen. Dat is hoe het gaat". Maar zelfs het vertrek van voormalige metgezellen kon de benzinekranen uit Mönchengladbach niet stoppen. In plaats daarvan zijn ze klaar om hun vijfde album Race To Resurrection uit te brengen. Het nieuwe album is net als zijn voorganger geproduceerd door Dan Swanö, en is opnieuw honderd procent herkenbaar Motorjesus, maar net wat meer evenwichtig en divers.

Opener Tales From The Wrecking Ball zet op lekkere vlotte, groovende, maar ook melodieuze wijze de toon. De snelheid zit er lekker in, de insteek is behoorlijk pakkend, evengoed rockt het nummer lekker weg. Eigenlijk is dat precies Motorjesus in een notendop: de wisselwerking tussen stoere, rauwe rock met een catchy aanpak; waarbij dat laatste aspect goed vertegenwoordigd wordt door de tot meezingen uitnodigende zangpartijen. Wat feller lijkt het er aan toe te gaan met bijvoorbeeld King Collider, Casket Days en Burning Black, maar die catchyness - zeker in de refreinen - blijft.

Riffgerichte rock en pakkende hooks gaan prima hand in hand, zodat een prettig beluisterbaar geheel is vervaardigd. Het verplichte rustpuntje is er in de vorm van The Infernal, dat ik dan ook meteen het minste nummer van het album vind. Juist dit nummer overtuigt me er van dat ik de stevige aanpak van de band een stuk beter waardeer. Het intro van The Storm doet me even later het ergste vrezen, maar dat blijkt gelukkig vals alarm. Tracks als The Chase en afsluiter Awaken The Tyrants maken de aanwezigheid van die vervelende power-ballad meer dan goed; ik vergeeft het de heren.

Wanneer de motor eenmaal is opgewarmd is het genieten van Race To Resurrection. Het vehikel is nog altijd hetzelfde als voorheen, maar er is serieus werk gemaakt van wat fine-tuning. Een ereplaats is waarschijnlijk wat al te ambitieus, maar Motorjesus draait aardig z'n rondjes mee op het overvolle circuit; het podium van de festivals past de band het best.

Andy Peters - guitars

Chris “Howling” Birx - vocals

Oliver Beck - drums