Loading...

Nekrokraft - Witches Funeral / Return of the Kvlt

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-08-2020

Tracklist

1. Witches Funeral
2. Return of the Kvlt

De Zweedse black metallers van Nekrokraft hebben twee van hun "klassiekers" opnieuw opgenomen. De nummers worden via The Sign Records uitgebracht als twee aparte digitale singles. Op 5 juni zal Witches Funeral het aanbreken van de dag zien, gevolgd door Return of the Kvlt op 21 augustus - vandaag dus. Beide nummers verschenen al eerder op diverse releases, maar deze opnamen zijn echt nieuw. Aangezien de band hier voor ons niet echt nieuw is, zijn beide tracks dat ook niet. Ok, ze klinken inderdaad wat 'opgepimpt', en dat kon zeker geen kwaad.

Nekrokraft gedijt op het overbrengen van de donkerste emoties door middel van melodieuze zwartgeblakerde metal. Dit goddeloze vijftal ontstond in 2012 in Linköping, Zweden. De band heeft een ondergrondse basis die voldoet aan de moderne kijk op extreme metal, een uniek modern vintage geluid gemaakt met riffs, sfeer en melodieën. Hun teksten draaien om occultisme en folklore, geïnspireerd door oude mythologieën die vechten om herinnerd te blijven. Het concept achter de naam Nekrokraft is een mix tussen de Zweedse woorden voor dood en kracht samengevoegd.

Compilatie Witches Funeral en album Servants (beiden uit 2018) werden hier al eerder besproken, het specifieke geluid leidt tot diverse meningen, maar buiten kijf staat de eigenheid van deze band. Vooral het nummer Witches Funeral kan ik enorm waarderen, vanwege de brute kracht enerzijds, en de toch pakkende aanpak anderzijds. Het is een heerlijk dreigend, atmosferisch nummer, dat ook niet-black metal adepten moet kunnen aanspreken - dat orgeltje in het intro! Return of the Kvlt is wat rauwer, chaotischer, maar ook hier komt de boosaardige boodschap goed over.

Het herkauwen van ouder, eigen werk levert vaak teleurgestelde reacties op, maar de kwaliteit van de heropnames, en tussen neus en lippen door ook het introduceren van een deels nieuwe bezetting, rechtvaardigt deze release wat mij betreft. Nekrokraft werkt aan een nieuw album, het publiek moet het doen met deze tussenstap. Ik ben benieuwd!

Reaper - guitar

Moloch - drums

Angst Norder - vocals

Iron - bass

NekroDOC - guitar