Loading...

Nepthisis - A Devil Inside

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-08-2023

Tracklist

01. A Devil Inside

Nepthisis is Lady of Veils en Goddess of Mourning. Hun muzikale en visuele uitingen zijn sterk geïnspireerd door donkere dromen en oerverlangens. Muzikaal krijgt deze verkenning gotische nuances in ruil voor een agressievere geest die niet aan genres gebonden is. Nepthisis heeft aspecten van donkere cinematische elektronische rock, gothic, industrial, ook wel een beetje triphop, en experimentele darkwave-invloeden. Die doen mij denken aan bepaalde aspecten van Portishead, Massive Attack, In This Moment, Cadaveria, een beetje Evanescence, en zelfs Marilyn Manson. De overeenkomst is natuurlijk: sterke vrouwen.

De nieuwe single A Devil Inside lijkt gemaakt als soundtrack voor een televisieshow of korte film. Het is een spannende mix van rock, gothic, wat grunge-vibes en opera. Volgens de makers is het nummer geïnspireerd door een combinatie van de sprookjes van Grimm, en horror. Uit schaduwen opduikende spookachtige zang, ambient synthesizers en delicate piano-melodieën manifesteren een lekker griezelig geluid.

Geleidelijk opbouwend in intensiteit met een naderend gevoel van onheil kruipt het onder je huid. Het nummer borduurt voort op In The Shadows, dat Nepthisis in november 2022 uitbracht. Luister en oordeel zelf:

Lady of Veils

Goddess of Mourning