Loading...

Oceans Of Slumber - Where Gods Fear To Speak

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-04-2024

Tracklist

01. Where Gods Fear to Speak

Oceans Of Slumber tart heden ten dage alle conventies. De afgelopen vijftien jaar heeft de band mede gedefinieerd wat het betekent om melodieuze death, doom, gothic en misschien zelfs wel een vleugje black metal, dan ook nog te mixen met subtiele elektronische accenten.

Met hun nieuwste single Where Gods Fear To Speak lijken ze hun progressieve karakter nog verder uit te breiden door er een nog donkerdere en filmische atmosfeer aan toe te voegen. Voorafgaand aan hun aanstaande Amerikaanse tournee met Lacuna Coil en New Years Day, brengt Oceans Of Slumber de eerste single van hun aankomende vijfde album uit.

Het is bijna onmogelijk om Oceans of Slumber tot één genre te beperken. Where Gods Fear To Speak opent intiem, sfeervol, zwoel, om met subtiele doom-klanken aan de opbouw te beginnen. Het vervolg is des te opmerkelijk: blastbeats en een zwartgeblakerde stortvloed van melodieuze tremolo-picking botsen met de krachtige cleans van Cammie Beverly, afgewisseld met woest gegrunt - al dan niet verrassend ook van Cammie!

Deze zelfbenoemde donkere filmische metal wordt met name vormgegeven door drummer Dobber Beverly. Naast het drummen voor grindcore-legendes Insect Warfare en Amerikaanse black metal-pioniers Necrofier, is Dobber namelijk een klassiek geschoolde pianist, die het nieuwe album van Oceans of Slumber mede componeerde. Hij heeft de meest rauwe en zware richting van de laatste twee albums willen mengen met de atmosfeer van filmmuziek.

De inspiratie van de spanning tussen de belofte van goddelijk genot en de pijn van het vlees haalt Oceans Of Slumber uit de Bijbel - waar een deel van de tekst ook uit wordt gedebiteerd. De video sluit hier mooi op aan, en handelt over Shibari, een eeuwenoude Japanse martelmethode die is geëvolueerd tot een vorm van BDSM.

Cammie Beverly - Vocals

Dobber Beverly - Drums, Piano

Semir Ozerkan - Bass

Alex Davis - Guitar

Chris Kritikos - Guitar, Synth