Loading...

Onslaught Kommand - Visions of Blood and Gore

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-03-2024

Tracklist

01. Old Death Ripper
02. Headless
03. Visions of Blood and Gore
04. Dead Body Love [Pungent Stench cover]

Onslaught Kommand is een nog relatief nieuwe band, afkomstig uit Chili. Ik kwam op het spoor van deze band dankzij het Godz Ov War-label. Visions Of Blood And Gore is - na een zelfgetitelde demo uit 2022 - de debuut-EP.

De Chilenen maken een mengeling van death en black metal, en wel van de gehaaste soort. Eenmaal gewend aan de geluidsbrij kom ik tot de conclusie dat dit toch een alleraardigst underground-product is. Het gitaarwerk ligt lekker zwaar op de maag, en zorgt voor een aangenaam gevoel dat neigt naar trance. De drums dragen daar aan bij door lekker dof door te tikken, terwijl een hese grunt zorgt voor een lekker boosaardig sfeertje.

Het korte Headless opent na het opgefokte Old Death Ripper juist lekker sloom, en voert de boosaardige atmosfeer aardig op. Deze bevalt me best! Met het titelnummer Visions Of Blood And Gore is het gaspedaal weer waar het over het geheel genomen bij Onslaught Kommand thuishoort: doorgetrapt tot op - of door - de bodem.

Wanneer de Pungent Stench cover Dead Body Love losbarst moet ik eerste de volume-knop een stukje terug draaien. Niet alleen dendert deze (onverwacht!) een stuk luider door de speakertjes, maar vooral nog smeriger dan de drie voorgaande eigen tracks. Op donderend headbang-tempo is het prima meedoen met het op hol geslagen ritme, terwijl instrumenten onderscheiden hier best een uitdaging is. Het is de werkelijk zieke zangstem die hier voor een diep-duistere sfeer zorgt, en in combinatie met de gearrangeerde geluidsbrij voor de aantrekkingskracht. Leuk EP'tje!

Necromancer - guitars

Behemot - guitars

SplatterHate - vocals, bass

Cvnthvnt - drums