Loading...

Psychostick - ...and Stuff

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-04-2022

Tracklist

01. A Foreword from Patrick Stewart
02. This Song is Worth 50 Dollars
03. Ghostbuster
04. Lets Do the Sex
05. Metaldonna Medley
06. Hedstronk
07. Gaslight Projection skit
08. Jameson Love Song
09. Bill Nye
10. Reading Rainbow
11. The Doom Song
12. Star Trek
13. Galaxy Song
14. Mega Man
15. AVGN
16. Toejam and Earl
17. Talk About Not Talking About Food skit
18. Chimichanga
19. Eat an Entire Pizza By Myself
20. Mi Queso
21. The Sombrero Prophecy
22. Sober on St Pattys Day
23. A Reverse Foreward from Patrick Stewart
24. Outtakes
25. Cockblock
26. iSong
27. Tuff Luv
28. Orgasm = Love Live MAF Version
29. Those Stupid Ifs
30. We Ran Out of CD Space... Again

De zelfbenoemde 'Kings Of Comedy Rock' of 'Humorcore Kings' van het Amerikaanse Psychostick (heel lang heb ik gedacht dat het Canadezen zijn) zullen in Europa vooral bekend zijn van hun melige liedjes en teksten met bijbehorende grappige video's. Variërend van honden die van sokken houden, maar ook serieuzere onderwerpen als emoticons, en odes aan allerlei onderwerpen die voor ons mannen belangrijk zijn: baard, bier, pizza, en natuurlijk borsten! Het komt allemaal voorbij in de onbegrensde wereld van Psychostick.

Om de muziek van Psychostick nader te duiden heeft eigenlijk weinig zin, want daar gaat het bij deze band toch wat minder om. De mix van elementen uit heavy rock, punk, funk, rap en diverse metal-subgenres (heavy metal, metalcore, thrash, eigenlijk vooral kruisbestuivingen- en crossover-soorten) lijken toch vooral ondergeschikt aan de tekstuele en visuele grappen en grollen die de band in petto heeft.

Psychostick's ...and Stuff is een verzameling B-kantjes en zeldzaamheden die helemaal terug gaat tot de begindagen van de band. Psychostick doet namelijk niets normaals, een B-kantje opnemen is daarop geen uitzondering. Het album staat boordevol muziek, 80 minuten, het maximum voor een CD. Niet meer past er daadwerkelijk op zo'n zilveren schijfje. De laatste keer dat de band zo'n lang album uitbracht, was het tweede volledige album Sandwich, waarop een nummer stond genaamd We Ran Out Of CD Space.

Later hebben ze dat nummer voor de gein opnieuw semi-live opgenomen, waarbij zanger Rob piano speelt en zingt, en de belangrijke vragen des levens voorbij komen. Wat als de wereld van donuts was gemaakt? Wat als je vader van regenbogen was gemaakt? Waar gaan de eekhoorns heen tijdens orkanen? Logischerwijs heet het nummer We Ran Out of CD Space... Again.

Op ...and Stuff staan onder anderen de nodige deuntjes die ik in de loop van de afgelopen jaren (na het verschijnen van het laatste album DO in de zomer van 2018) in video-versie voorbij heb horen en zien komen, en me consequent aan het lachen brachten. Eigenlijk doet Psychostick op deze CD niet heel veel anders wat ze altijd doen op een album. Deze bevat dertig tracks, waar naast de min of meer serieuze (ik weet het, daar doet deze band niet aan, maar toch) nummers ook korte sketch-achtige stukjes zitten. Ik vind de melige Amerikaanse humor niet altijd even sterk - denk genre onderbroekenlol - maar over het algemeen kan ik met Psychostick prima lachen.

De Metaldonna (als in metal Madonna) Medley vind ik werkelijk hilarisch, ik hoop stiekem dat daar nog een video met een even hoog parodie-gehalte van gaat verschijnen; dat zou het werk van Psychostick echt helemaal afmaken. Verder kun je ook nog genieten van Psychostick's variaties op het Ghostbuster-thema, Patrick Stewart, Monthy Python's The Meaning Of Life, en Coal Chamber's Mi Loco-parodie Mi Queso. Check die video, echt!

Rob Kersey - Vocals

Josh Key - Guitars

Alex Dontre - Drums

Matty J Rzemyk - Bass