Loading...

Putrid Pile - Revel In Lunacy

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 14-05-2020

Tracklist

01. Death Waits for No One
02. Devilish
03. Gore and More
04. Savage Lust for Blood
05. Cunt Kebab
06. Bonedigger
07. Fit Subject for a Murder
08. Half-Ghoul
09. Starving for Your Blood
10. No Rest for the Wicked
11. I'd Rather Have You Dead

Putrid Pile, het eenmansproject van Shaun LaCanne, mag met Revel In Lunacy een zesje zetten achter het aantal uitgebrachte langspelers. Érg vaak blaast hier het gehele repertoire van voor naar achter door de speakers en hoe vaak ik het ook luister, de chansons van dit eenmans-sloopbedrijf gaan nooit vervelen! Daarom was ik dan ook érg verrukt te horen dat deze plaat op 11 mei, dan éindelijk het levenslicht had gezien.

Revel In Lunacy staat met een speelduur van 33 minuten garant voor een vol half uur aan audiogeweld waar de doorgewinterde fans brutal death metal toch wel erg content mee zullen zijn. De drums komen van een drumcomputer, dat mag inmiddels algemeen bekend zijn, maar deze drumcomputer is naar mijn mening, al jaren toch wel verantwoordelijk voor de typische en herkenbare sound voor Putrid Pile en voor een eenmansproject is dat een absoluut pluspunt. Je loopt minder snel het risico ‘weg te vallen’ in het enorme aanbod aan bands binnen de brutal death metal.

Nee, Shaun is zoals we van hem gewend zijn, ook op deze schijf weer origineel geweest op zijn manier. Een manier die herkenbaar is voor Putrid Pile. Een manier die werkt! Ik weet niet hoe hij het doet, maar ondanks dat het nieuwe werk qua sound lijkt op dat van eerdere albums, stoort het nergens en klinkt het toch weer vernieuwend. Ik vind ’t fantastisch!

Het gitaarwerk en de zang zijn ook als vanouds en dit hele album zit volgepropt met heerlijke grooves, lompe passages, vieze squeels en dikke grunts en in het voorlaatste nummer, zit zelfs een vrij zieke gitaarsolo… Die is écht heel vet! Dus… Voor hen die bekend zijn met Putrid Pile, zorg dat je deze plaat in je collectie krijgt, want het is weer thuiskomen! Een feest van herkenning en toch ook vernieuwing!

Shaun LaCanne - Everything