Loading...

Spy # Row - Blood Brothers

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-07-2019

Tracklist

01. Blood Brothers
02. I Ain't Falling
03. Follow Your Dreams
04. Every Day Counts
05. If You Say You Love Me
06. Forever
07. Nowhere to Run
08. My Chance
09. You Are Not Alone
10. Heartbreaker
11. We Not Go Quietly

Spy # Row is een rockband uit Duitsland waar ik nog nooit van gehoord had. Het blijkt een trio onder aanvoering van de gebroeders Jäger, dat al veertien jaar actief is. Die activiteit omvat dan vooral veel optreden in het thuisland; Blood Brothers is 'pas' hun debuutalbum. Het verbaast me evengoed dat de mannen nog altijd pas begin twintigers zijn, ze zijn blijkbaar al zeer jong begonnen.

De heavy rock van het trio ligt lekker in het gehoor, en luistert door de melodieuze aanpak lekker weg. Het is zeker geen hogere wiskunde dat de luisteraar wordt voorgeschoteld, sterker nog, het gros van de nummers zit eenvoudig in elkaar. Dit is nou echt van die simpele hardrock die het in de Verenigde Staten goed zal doen, bijna geschikt is voor de radio, en een breed publiek moet kunnen aanspreken.

Op de vreselijke ballades If You Say You Love Me en My Chance na (waarom twee??) kan ik op zich wel naar deze muziek luisteren. Charmant vind ik de simpele aanpak, en de niet accentloze zang; ik zou zelfs bijna zeggen kinderlijke eenvoud. Want ja, toch heeft deze old school hardrock wel iets. Denk een beetje aan een Van Halen-vibe, daar heeft de muziek wel wat van weg.

We Not Go Quietly als afsluiter is een toepasselijke titel. Maar willen de heren het verder gaan schoppen mogen de composities wel wat inventiever worden, en mag er nog flink geoefend worden op de zang, vooral de achtergrondvocalen kunnen in strakker Engels. Conclusie: leuk, maar niet bijzonder.

Sam Jäger - zang, bas

Tim Jäger - gitaren

Arian Gerhardt - drums