Loading...

Summon - Helios

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-05-2020

Tracklist

01. Helios I
02. Helios II
03. Helios III

Summon staat garant voor rauwe, primitieve Portugese zwartgeblakerde death metal sinds 2016. EP Aesthetics of Demise (2017) en full length debuut Parazv Il Zilittv (2018) zijn ons hier nog ontgaan, maar de nieuwe EP Helios heb ik hier dan toch voor me liggen.

Daarop krijgen we zo'n twintig minuten aan voornamelijk chaotische zwartgeblakerde metal voorgeschoteld. Verdeeld over drie tracks is Helios een trip doorheen ongekende en ongeëvenaarde slechtheid, barbaarsheid en wreedheid. Een compromisloze en meedogenloze geluidsmuur van een soort van oer-extreme metal, waar voorlopers als Venom of Hellhammer in hun slechtste jaren alleen maar van hadden kunnen dromen.

Het is maar goed dat de diverse tracks zo hun tragere momenten hebben, anders had ik dit nooit vol kunnen houden. Die gemene blast-stukken geloof ik allemaal wel, maar juist die slepende passages zonder blasts en ziedende riffs zijn zo enorm smerig en dreigend, dat ik daar wel meer van had willen horen. Zo'n onaards ruige, vieze, onheilspellende, zelfs apocalyptische atmosfeer, daar doe ik het helemaal voor! Zeker de tweede helft van Helios III vind ik een onweerstaanbaar angstaanjagend hoorspel; dit zou als soundtrack voor een slechte horrorfilm zeker niet misstaan!

Het zijn daarbij vooral die helse gitaarleads die door merg en been snijden, in combinatie met het onaardse gekrijs dat onverstaanbare teksten uitspuugt, die hier voor de grootste aantrekkingskracht zorgen. Ik denk dat de liefhebbers van oorspronkelijke black metal hier wel wat van hun gading zullen vinden.

R. T - Guitars

D. S - Guitars

N - Vocals, Bass

J. S - Drums, Vocals