Loading...

The KillerHertz - A Mirror's Portrait

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-01-2018

Tracklist

01. Black Canvas
02. The Curse Of 2.7.7.0
03. Teenage Rebellion
04. Shades Of Night
05. Persuit For Perferction
06. A Mirror's Portrait
07. Crash And Burn
08. Savior
09. When The Curtains Fall
10. Renegade Patrol

The KillerHertz is een Deense heavy rock/metalband, opgericht in 2011, die in 2014 debuteerde met het album A Killer Anthem. Ik had er nog nooit van gehoord, mijn kennismaking komt nu dan ook pas met hun tweede album, A Mirror's Portrait.

Het Deense viertal musiceert in de klassieke line-up zang, gitaar, bas drums, benadrukt geen toetsenist te hebben, en claimt dan ook klassieke, authentieke hardrock/heavy metal te spelen. Ouderwetse heavy muziek, zonder franjes, zonder poespas, maar onder de bezielende begeleiding van ex-Metallica-producer en landgenoot Flemming Rasmussen, wel verpakt in een min of meer eigentijds jasje.

Het zal niet verbazen dat de muziek van The KillerHertz gemakkelijk in het gehoor ligt dankzij soepel gitaarwerk, een swingende ritmesectie en bij vlagen pakkende, meezingbare refreinen (luister maar eens naar het zoete titelnummer). De heren muzikanten hebben ontegenzeglijk de nodige ervaring in de bagage, en weten hoe een 'stevige' rocksong hoort te klinken. Maar door die voorspelbaarheid wordt wel elke mogelijke spanning uit de muziek gehaald; ik vind deze band wel heel erg op safe spelen.

Met Metallica heb ik al een mogelijke muzikale invloed genoemd, en direct bij het beluisteren van albumopener Black Canvas (en even later ook de eerste single Teenage Rebellion) wil ik daar eigenlijk Megadeth van maken. Tja, die combinatie van die typische zangstem en het melodieuze gitaarwerk klinkt wel heel erg eind jaren '80 / begin '90, en vooral erg herkenbaar. Dit lijkt me prima achtergrondmuziek voor een feestje waar je niet veel aandacht voor nodig hebt om het te volgen. Want zo heftig is het allemaal niet.

Thomas Trold - zang, gitaar

Kent KillerHertz - drums

Fonster - gitaar

Jonas Roxx - bas