Loading...

Torpedo Torpedo - The Kuiper Belt Mantras

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-10-2022

Tracklist

01. Black Horizon
02. Verge
03. Caspian Dust
04. Cycling Lines

Torpedo, das toch zo'n snel explosief wapen voor onder water? Wanneer je je als band Torpedo Torpedo noemt verwacht ik dan ook gevaarlijke, explosieve en razend snelle muziek. Grappig genoeg is de Oostenrijkse band met deze naam in zo'n beetje alles het tegenovergestelde. Opgericht in 2020 is de vier tracks tellende EP The Kuiper Belt Mantras hun eerste wapenfeit.

Torpedo Torpedo leeft zich naar hartenlust uit in dampende stoner. Van die heerlijke lome, een beetje naar doom neigend, en met heerlijke psychedelische invloeden. Opener Black Horizon is ruimtelijk, trippy, mid-tempo, lekker langdradig in z'n gedegen opbouw. Damn, hoe weten deze mannen dat ik dit zo'n verdomd lekker muziek vind! Daarna is Verge net een beetje lomper, zwaarder, met meer smerige effecten op de snaren. Ook weer helemaal dikke prima dus.

Caspian Dust laat weer die prachtige wisselwerking horen tussen stroperig traag, toch zwaar, en natuurlijk vervormd snarenwerk, vermengd met psychedelische liflafjes. Daarachter een drummer die elk gaatje vakkundig dicht timmert, en een zangstijl die precies hiervoor gemaakt is: lijzig, een tikje zeurderig, maar toch met kracht.

Vierde en laatste tracks is Cycling Lines, een epische, weidse muzikale reis door de kosmische woestijn, die opbouwt naar een behoorlijk serieuze riffage van Hüttner, terwijl Waibl en Herbst ritmisch parallel lopen, de groove ingedrukt houdend, waardoor de gitaarcapriolen de EP tot een goed einde brengen. Ja, dit is tripperig, een tikje spacey, en ik laat me er graag door meevoeren.

Torpedo Torpedo is met hun debuut-EP een aangename verrassing gebleken voor mij. Eentje die met z'n 26 minuten eigenlijk wel wat te kort is, dus kom maar op met het vervolg!

David Hüttner - vocals, guitars

Alex Herbst - bass guitar

Marian Waibl - drums