Loading...

Wayward Dawn - Cage Of Resentment

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-05-2022

Tracklist

01. Cage Of Resentment

Met de twee veelgeprezen albums, Soil Organic Matter (2018) en Haven Of Lies (2020), ongeveer 50 optredens in Denemarken en Duitsland, en vermeldingen in vooraanstaande tijdschriften als Metal Hammer en GAFFA, heeft Wayward Dawn vooral naam gemaakt binnen de Deense metal scene - en iets minder daarbuiten - met hun oer-verrotte death metal.

Ik maakte kennis met deze band middels de twee-track-single House Of Mirrors van eind 2020, tot nu toe nog steeds hun laatste wapenfeit. Later dit jaar komt Wayward Dawn terug met hun derde langspeler All-Consuming Void, die opnieuw zal worden uitgebracht via Emanzipation Productions. De eerste single, die over ruim een week gaat verschijnen, is Cage Of Resentment.

Dit is een korte, maar kneiterharde death metal track die het simpel houdt met thema's rond woede en de moeilijkheden om hiermee om te gaan. Voornamelijk in het middentempo ramt de band onvermoeid voort, verpletterend als een stoomwals. De samensmelting van old school groovende Swedeath met de brute Amerikaanse variant (denk aan een mix van Morbid Angel en Cannibal Corpse) zal het bij de klassieke liefhebber zeker goed doen.

Ik zou het nummer - al is het maar uit puur enthousiasme - graag delen, maar je zult nog even geduld moeten hebben tot de 27ste.

Kasper Szupienko Petersen - bass, vocals

Lukas Nysted - drums

Jakob Kristensen - guitars

Rasmus Johansen - vocals, guitars