Loading...

Wolf Counsel - Vol. 1 - Wolf Counsel

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-08-2015

Tracklist

01. The Gathering
02. Visions
03. Battles
04. Seeking Myself To Live
05. Wolf Counsel
06. Passages
07. She
08. Now Is Here
09. Uneven Twins

Even kijken of ik het goed begrijp: Wolf Counsel is een eenmansband die gesitueerd wordt in Zwitserland. Die ene man is Ralf Winzer Garcia, een Duitser. Hoe logisch is dat? Hoe dan ook: Wolf Counsel bestaat sinds vorig jaar, en levert met het omslachtig getitelde Vol. 1 - Wolf Counsel een eerste album af. Overigens is deze meneer geen nieuweling in het vak, gezien zijn bemoeienissen met bands als Requiem, Curare en Uppercut.

Op het eerste gehoor komt de muziek op mij over als wat flauwige doom, met vooral matige zang. Nou ja zang, het is eerder een soort vocale voordracht waarbij de tekst soms wel bijna fonetisch lijkt te zijn opgedreund. Liefhebbers van Engels met een vet Germaans accent zitten hier goed! Het intro, The Gathering, beloofde sowieso al niet veel goeds; dit halve minuutje wolvengejank lijkt me volstrekt overbodig. Het nodigt eigenlijk al niet echt uit tot verder luisteren.

Zijn er dan geen positieve dingen te melden over Wolf Counsel? Toch wel. Het gros van de gitaarleads en -solo's zijn prima te behappen, en vormen een welkome aanvulling op de slome basis van deze muziek. En kijk aan: dat is nou net het gedeelte van de muzikale invulling waarvoor het bandopperhoofd niet zelf verantwoordelijk is. Dat kan toch geen toeval zijn?

Ik ben er niet op uit om dit album even kortweg af te branden. Maar gezien de hoeveelheid kwaliteitsdoom, zeker ook in de klassieke vorm, er in de loop der jaren is verschenen en nog altijd verschijnt, vind ik Vol. 1 van Wolf Counsel maar een magere afspiegeling van de potentie. Visions en Battles heb ik nog best met enige plezier beluisterd, en ik snap de bedoelingen ook echt wel. Maar de uitvoering is zo mager dat ik moeite heb het hele album tot mij te nemen. Typisch geval van gemiste kans. Met meer aandacht en bezieling voor de vocale en ritmesectie-invulling hoop ik dat hier nog wat meer uit te halen is.

Ralf Winzer Garcia - Bass, Drums, Rhythm Guitars, Vocals

Andreas Reinhart - Lead Guitars

Tom Kuzmc - Lead Guitars