Loading...

Zanger Daniël De Jongh Zingt Met Dear Mother

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 01-11-2023

Op 3 november speelt de Nederlandse metalband Dear Mother hun Finland debuut voor zo'n 3.000 man in Helsinki. Daar mogen ze het podium delen met de Scandinavische helden Stam1na, Diablo en Corroded. Maar wat doe je als je eigen vocalist onverhoopt niet kan?

De voorbereidingen waren al in volle gang, toen duidelijk werd dat eigen vocalist David Pear de show wegens privé-omstandigheden helaas niet ging redden. Cancellen was geen optie, dat was wel duidelijk. Gelukkig denkt de band graag aan oplossingen.

"Toen we het bericht kregen dat David niet meer mee kon naar Finland, kreeg ik het wel even benauwd", zegt gitariste Merel Bechtold - zij richtte in 2019 samen met David de band op. "David zingt zo gevarieerd... hard, hoog, clean, distortion, grunts, noem het maar op. En dan is het ook nog allemaal veel tekst, en met beperkte momenten om te ademen. Waar vind je nou iemand die alles kan en geen zuurstof nodig heeft...? Daniël de Jongh natuurlijk!"

Daniël, bekend van zijn werk met Textures, heeft in zijn leven al menig podia afgespeeld en is zonder twijfel een waardige invaller voor deze show. "Ik ken hem van mijn niet zo succesvolle auditie voor Textures, haha!", voegt Merel toe. "Ferry kent hem nog van de tijd dat Dreadlock Pussy en Smogus actief waren en we hebben echt enorme mazzel dat Daniël ons uit de brand wil helpen. En we zullen hem eeuwig dankbaar zijn!"

In 2021 releasde Dear Mother hun eerste studio album Bulletproof. Naast David Pear en Merel Bechtold maken Ferry Duijsens, Desmond Kuijk en Ruben Israel de band compleet. Afgelopen zomer brachten ze hun nieuwe single Unbreakable uit; de eerste single van hun nieuwe EP, die naar verwachting in het voorjaar van 2024 uitgebracht zal worden. In 2024 zal de band enkele exclusieve shows spelen binnen Nederland. Meer informatie volgt later via de website en social media.

Dear Mother [NL]