Loading...

Benighted - Asylum Cave

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 26-03-2011

Tracklist

1. Asylum Cave 03:30
2. Let the Blood Spill between my Broken Teeth 03:51
3. Prey 03:53
4. Hostile 02:39
5. Fritzl 04:36
6. Unborn Infected Children 04:07
7. The Cold Remains 03:58
8. A Quiet Day 03:39
9. Shadows Descend 02:57
10. Swallow 03:00
11. Lethal Merycism 03:34
12. Drowning 05:19

Aaaaaagh! Soms kan je echt zitten te wachten op een release van een band die je te gek vindt! Dat was bij mij met Benighted het geval. Het eerst maakte ik kennis met deze band met het Insane Cephalic Production album van deze band. Ik dacht echt dat dit hun debuutalbum was, Benighted, nog nooit van gehoord destijds. Wat bleek, ICP was het derde album van deze band! Twee keer heb ik deze band live mogen aanschouwen. Zelf geloofde ik er niets van dat deze Fransen deze muziek live net zo vet konden laten klinken als op de plaat; maar wat zat ik ernaast zeg! Wat een band zeg, helemaal te gek! De variatie, de bruutheid, de performance. Allemaal goed!

Net nadat hun vierde album Identisick uitkwam heb ik deze band voor de tweede keer gezien, dit was in 013 op het Neurotic Deathfest. Een tijdje met de zanger gekletst, shit man, die vent doet bijna alle zangpartijen, heel knap want dat zijn er nogal wat! Van screams naar grunts en squeels, super gevarieerd. En het zijn allemaal van die kleine mannetjes, hahaha. Erg jammer dat ik destijds Identisick niet heb gekocht op vinyl omdat ik er dan de hele dag mee moest zeulen… helaas….

Vind je Cephalic Carnage vet? Nog nooit van Benighted gehoord? Check 'em out! Een explosie van deathmetal en misschien wel metalcore, maar dan wel in een extreem vette stijl! Weinig bands van tegenwoordig maken nog iets origineels, ik denk dat Benighted tot een van die weinigen hoort. Als ik het zou moeten omschrijven en een aantal bands moeten noemen zodat je een beeld krijgt, dan kies ik voor Cephalic Carnage, Aborted en Cattle Decapitation. Maar met geen van deze drie kan je Benighted echt vergelijken. Superstrakke mega death metal is misschien een term? Übercore misschien? Ik weet het niet. Ik vind het geweldig en kan niet wachten om ze weer te zien op Neurotic Deathfest. Album na album worden ze nog beter ook nog! Ik kan nu al niet wachten op de volgende!

Asylum Cave, tot nu toe mijn favoriete plaat van 2011 en het wordt moeilijk dit te overtreffen!

Julien "Truch" Truchan - Vocals

Olivier "Gab" Gabriel - Guitar

Liem "Litchy" N'Guyen - Guitar, Bass

Eric "Candy" Lombard - Bass

Kevin "Kikou" Foley - Drums