Loading...

Supruga - Хаос / Никто не в безопасности

Gepost in Reviews door Jenny op 02-12-2020

Tracklist

01. Хаос правит
02. Царствие
03. Монстры
04. Час хищника
05. Паразитирование
06. Человек
07. Сияние
08. Острые предметы
09. Исповедь скорбящих
10. С днем рождения, мир
11. Яма
12. Никто не в безопасности

Supruga is pas vier jaar geleden gestart, in een plaatsje in Rusland, Samara. Het ligt ruim 1000 kilometer ten oosten van Moskou op de plek waar de rivier Samara in de Wolga uitkomt. Vorige maand bracht Supruga een combinatie-album uit, met de titels Хаос (Chaos) en Никто не в безопасности (Niemand is veilig). Lang leve de online vertaalmachines, want al had ik de eerste wel geraden, bij de tweede titel laat mijn talenknobbel me toch al gauw in de steek.

Doordat alle nummers in het Russisch zijn zouden we moeten raden naar het idee achter het album, ware het niet dat er gelukkig een Engelstalige bio beschikbaar is met een beknopte beschrijving van het album. Een hele korte samenvatting: dit is de soundtrack van de Apocalyps.

Vocaliste Ksenia heeft een gaaf stemgeluid, ze grunt heerlijk agressief, maar ook de cleane passages passen goed bij de Supruga sound. Het contrast tussen grunts en clean is heel tof. Instrumentaal is het album ook lekker agressief. Opzwepende riffs, snelle drums, goed opgebouwde nummers, het is een gave sound. Of ik het ook de soundtrack van de Apocalyps zou noemen, weet ik niet. Daarvoor is het denk ik nog net iets te beheerst. Een Apocalyps met wat uitblaas-momenten misschien.

Hoe dan ook, ik vind het wel een toffe sound en een gaaf album, en ik zou de luisteraar dan ook aan willen raden om zeker een keer naar Supruga te luisteren.

Ksenia Kundenko - Vocals

Dmitriy Avargin - Guitars, Keyboards

Artyom Tyganov - Bass, Vocals

Pavel Permiashkin - Drums