Loading...

All Wasted - Burn With Me

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-06-2021

Tracklist

01. Passion of Crime
02. Behind Broken Glass
03. Towards the End
04. Sense of Weakness
05. The Rise
06. Burn with Me
07. I Am the Pain
08. Fading out of Line
09. Dawn Will Rise No More
10. Out of This Grave
11. Rotten to the Core
12. Time to Burn
13. This Means War

Göteborg, Zweden, brengt een nieuwe ster aan het melodeath-firmament: All Wasted. Ik zeg wel melodieuze death metal, maar dat vinden ze zelf niet, death 'n' roll staat er wel een aantal keer in het promo-praatje. De band begon rustig aan met wat singles en video's, en bracht eerder dit jaar hun debuutalbum Burn With Me uit via de eigen digitale media-platforms. Inmiddels is de band getekend door het Italiaanse WormHoleDeath, dat voorziet in een ruimere uitgave en distributie, zodat de hele wereld kennis kan maken met All Wasted.

Wat mij betreft verloochent All Wasted z'n plaats van afkomst niet, afgaande op mijn eerste luisterbeurten van Burn With Me. Naast de verwachte vergelijkingen moet ik daarnaast ook nogal eens denken aan enerzijds Children of Bodom, en anderzijds Arch Enemy; maar ja, dat zijn beide ook bands die veelal in hetzelfde segment zitten.

Dat geldt vooral voor de eerste twee tracks, daarna slaat de sfeer een beetje om, en heb ik eerder het idee dat ik naar een - weliswaar heavy maar toch - party rock 'n' roll-band aan het luisteren ben. Towards The End vind ik enigszins een misser. Net als bijvoorbeeld Out Of This Grave, dit is echt te gezapig. Niet echt metal meer, maar nog altijd wel rauw en energiek. Vooral de zang blijft constant wel erg (te) schurend, rauwhees - niet mijn favoriete vocale voordracht, die ik hier te veel aan de hardcore-kant vind. Daar zit niet echt veel dynamiek in.

Ik heb het idee dat de band pas op de tweede helft van het album een beetje op stoom raakt. Met Fading Out Of Line, Rotten To The Core, Time To Burn en afsluiter This Means War gaat het pas echt goed los! Net wat meer groove, bij vlagen lekker stuiterend, van die muziek die je graag live wil horen. Burn With Me is als album geen onverdeeld succes, een twijfelgevalletje eigenlijk. De betere tracks kunnen me prima bekoren en nodigen uit tot meedoen. De minder stevige nummers zijn wat aan de eentonige kant, en daarvan staan er helaas toch wel een paar op het album. De toekomst moet gaan uitwijzen hoe de balans voor All Wasted gaat uitvallen.

Patrik Johansson - vocals

Erik Rydén - guitar

Emil Sjöstrand - guitar, vocals

Håkan Strind - drums

Jimmy Malmenlid - bass