Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Benighted - Necrobreed

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 15-02-2017

Tracklist

01. Hush Little Baby
02. Reptilian
03. Psychosilencer
04. Forgive Me Father
05. Leatherface
06. Der Doppelgaenger
07. Necrobreed
08. Monsters Make Monsters
09. Cum With Disgust
10. Versipellis
11. Reeks Of Darkened Zoopsia
12. Mass Grave

Yes! Op 17 februari komt het nieuwe album van de technische death/grind metal band Benighted uit. Na de voorgaande albums (beiden ook hier besproken) Asylum Cave (2011) en Carnivore Sublime (2014) wilden de heren iets afwijken van hun complexiteit en wat meer richting hun oudere werk tevoorschijn toveren en zich meer richten op een betere sound. Dit resulteerde in hun nieuwste paradepaardje Necrobreed, met inderdaad een moddervette sound.

Voor de mensen die Benighted nog niet kennen, even een kleine introductie. Benighted is op en top Frans (erg mooi land by the way). Nadat de huidige leden elkaar hadden ontmoet rond 1998 en gingen samenspannen tot de huidige Benighted formatie, hadden de heren al ervaring opgedaan in bands zoals Dishumanized, Darkness Fire en Osgiliath. In het jaar 2000 kwam hun zelfgeproduceerde en titelloze eerste album uit. Deze werd zo goed ontvangen dat de heren er hun hoofdband van besloten te maken, en toen is eigenlijk de echte Benighted ontstaan. Zo ontwikkelde Benighted met hun albums Psychose (2002), Insane Cephalic Production (2004), Identisick (2006) en Icon (2007) hun eigen stijl en een solide fanbase. Dat Benighted en gelijkgestemde bands als Aborted en misschien zelfs Oracles tot de beste progressieve death/grind bands in Europa behoren staat denk ik wel buiten kijf.

Na toch wel een behoorlijk huiveringwekkend intro van Hush Little Baby, spat op Reptilian echt alles uit zijn voegen. Dus uiteraard ben ik volledig in mijn nopjes. Wat een plaat!!! De blast beats vliegen je om de oren, samengevoegd met helse piq screams en angstaanjagende growls. Ik denk dat Necrobreed genoeg vertelt over het feit waarom ze een van de beste Europese death/grind bands zijn. De band rond enig origineel lid Julien Truchan is het alweer gelukt om een enorm hoogstaand niveau aan muziek aan ons voor te schotelen. De technische vaardigheden van de heren zijn duidelijk te onderscheiden waardoor het ook erg prettig te beluisteren is.

Wat moet ik verder nog vertellen over scream/grunt God Julien Truchan??? Ook hier haal ik opper grunt-God Svencho van Aborted er even bij. Dit zijn de twee mannen die de extremiteit tot een hoogtepunt weten te brengen op deze muzikale huzarenstukjes. Ik begin ietwat enthousiast te worden over Necrobreed van Benighted dus wordt het tijd om de pen weer neer te leggen.

Volgens mij komt Benighted nog in april naar Nederland (kijk even in de concertagenda) en later dit jaar zien we ze ook nog verschijnen op Stonehenge. Dit keer hoop ik ze wel live te mogen aanschouwen. Gratis tip van Marc: sla Benighted niet over!!!

Julien Truchan - Vocals

Olivier Gabriel - Guitars

Emmanuel Dalle - Guitars

Pierre Arnoux - Bass, Vocals

Romain Goulon - Drums

 • Toch nog iets veranderd?

  Door Marc Brouwer op 15-02-2017 17:20:53

 • Oeps. iets niet goed gedaan?

  Door Chris van der Aa op 15-02-2017 17:29:04

 • Erg aangenaam hoor 🤘

  Door Peter Hagen op 16-02-2017 19:12:20

 • Hehehe. Gaaf hè

  Door Marc Brouwer op 16-02-2017 19:34:04