Loading...

Leper Colony - Leper Colony

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-01-2023

Tracklist

01. The Human Paradox
02. Perdition's End
03. The Surgical Undeadvors
04. Tar and Feathers
05. Rapture Addict
06. Leper Colony
07. A Flow So Greatly Macabre
08. Flesh Crawl Demise
09. Gruesome End

Leper Colony is een nieuwe death metal band van de Duitse brulboei Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) en het Swedeath bezige bijtje Rogga Johansson (bekend van inmiddels te veel om op te noemen). De eveneens Zweedse Jon Skäre (Consumption, Defiatory) is de drummer van dienst. Het zelfgetitelde Leper Colony is hun eerste wapenfeit.

Gezamenlijk hebben ze hun best gedaan om ervoor te zorgen dat hun muziek de onverdunde aantrekkingskracht heeft van de klassieke albums van Death, Massacre, Morgoth en aanverwanten. Het album is een absoluut riff-feest, waarbij elk nummer een eigen dimensie toevoegt aan dat klassieke geluid dat doordrenkt is met die onweerstaanbare thrash-ijver. Het is vooral Grewe die er daarbij voor zorgt dat de muziek niet verzandt in al te standaard melodieuze Zweedse death; al ligt dat gevaar heel dicht aan de oppervlakte - niet verrassend met Johansson in de gelederen.

Rogga Johansson mag dan de meest diverse albums geschreven hebben, en van zijn kant heeft Marc Grewe een pittige prestatie neergezet; die combinatie zorgt er voor dat het materiaal subtiel is voorzien van de (brood)nodige variatie. Beiden hebben ervoor gezorgd dat, ondanks dat het geworteld is in het old school geluid, de muziek hier onderhoudend genoeg is om niet alleen het nostalgische publiek te verzadigen, maar ook aantrekkingskracht te vinden bij de nieuwere generatie death metal luisteraars. Perdition's End lijkt me hier een goed voorbeeld van.

Al met al is dit toch net weer een andere kijk op de stijl die meer is dan 'alleen maar' imitatie van wat ooit geweest is. Dat laat onverlet dat deze thrash / death-hybride gevaarlijk catchy is, gemakkelijk te volgen, en vrij glad geproduceerd. Liefhebbers van thrashy, pulserende, old school death metal mogen Leper Colony zeker eens gaan checken. Waarbij als 'waarschuwing' mag gelden dat een ovrelapping met veel andere Johansson-producties niet te ontkennen is.

Marc Grewe - Vocals

Rogga Johansson - Guitars, Bass

Jon Skäre - Drums