Loading...

Morbid Sacrifice - Ceremonial Blood Worship

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-01-2024

Tracklist

01. Ceremonial Blood Worship
02. Venomous Messiah
03. Bloodsoaked Salvation
04. Cremation Ritual
05. Conjuration [Sodom cover]
06. Serpent of Abomination
07. Bleed for the Horned King
08. Alucarda

Met acht titels en een gezamenlijke speelduur van 24 minuten wordt Ceremonial Blood Worship als tweede langspeler van het Italiaanse Morbid Sacrifice aan de man gebracht. Ik kende de band helemaal nog niet, dus eerst maar eens luisteren.

Eigenlijk heb ik best een zwak voor dit soort primitief klinkende extreme metal. Ik ben stiekem begonnen met de Sodom-cover Conjuration, die me achteraf een beetje op het verkeerde been bleek te hebben gezet. Want gelukkig laat het Italiaanse (anonieme - kijk de 'prachtige' muzikanten-namen er eens op na) kwartet wel wat meer variatie horen dan het simpel naspelen van deze track.

Na het woeste intro / titelnummer Ceremonial Blood Worship (hier geen kwestie van er rustig inkomen met een atmosferisch begin) dondert Venomous Messiah er vandoor in een zeer herkenbare old school death metal-stijl. Overgoten met een zwartgeblakerd sausje, en afwisselend middels (voorspelbare) tempowisselingen, is dit muziek die mij terugvoert naar mijn vroegere jaren als metal-liefhebber. Een beetje Venom-achtig qua stijl en sfeer, maar dan wel met een fatsoenlijk geluid, en muzikanten die wel degelijk kunnen spelen, en redelijke nummers in elkaar kunnen sleutelen.

Vooral naar het einde van het album toe weten de nummers Serpent Of Abomination en Bleed For The Horned King mij te grijpen, vooral vanwege de lompere tragere passages, en de daarbij horende onheilspellende atmosfeer. Ceremonial Blood Worship is in meerdere opzichten wat minimalistisch, maar raakt wat mij betreft wel aan de kernwaarden waardoor ik zo van (extremer) metal ben gaan houden: het is vies, smerig, gruizig, boosaardig. De onheiligheid spat er van af. Lekker hoor!

ThroatVomit - Vocals

BloodSpiller - Guitars

WitchFucker - Bass, Vocals

SkinEater - Drums