Loading...

Neckbreak Nation - Stroke of the Devil's Hour

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 11-06-2014

Tracklist

01. Endless
02. Detest The Faith
03. Beyond The Treachery
04. Interlude To Inception
05. Stating Equality
06. Evolve To Six
07. Scorching
08. Another Lie
09. Outcasts (ft. Leigh Chambers)

In eerste instantie was ik nogal verbaasd dat Neckbreak Nation gewoon een Nederlandse band is. Werkelijk alles aan hun allereerste langpeler die de titel Stroke Of The Devil’s Hour meekreeg, klinkt zo Amerikaans als de neten. De band ontstond ergens in 2010 en bracht in 2011 al hun eerste EP Warchitects uit. 2014 moet dan het jaar worden van de stappen naar meer bekendheid. Mijn zegen krijgen ze want de band schotelt de wereld met dit album een akelig professioneel werkje voor.

Neckbreak Nation klinkt in de fundamenten een beetje zoals Trivium en Killswitch Engage ooit begonnen. Een gezonde mix tussen metalcore, een beetje death en wat Bay Area georiënteerde thrash zonder die typische, gezapige koortjes. Dat is met twee voornoemde bands in de loop der tijd helaas anders geworden. In die zin duiken deze nekkenbrekers in een gapend gat dat de genrevoorgangers achterlieten.

Wat indruk maakt is het ronduit spetterende gitaarwerk dat tentoon gespreid wordt. Gitaristen Jelle en Pascal strooien met een stapel goed gedoseerde licks die zich onmiddellijk als ankers vastrammen in de weke hersenmassa. Voor bijvoorbeeld de opening van Detest The Faith moet je toch als een blok vallen als je een beetje metal in je donder hebt? Of wat te denken van de onderhuidse spanningen in Stating Equality. De schuurpapieren stem van Sander lijmt de passages op passende wijze aan elkaar.

Stroke Of The Devil’s Hour is een puike verzameling van een aantal moderne metalhymnes geworden. Opzwepend en bij vlagen ronduit spetterend. Een berg uitgekiende hooks houdt je gedurende het album bij de les zonder dat het cheesy wordt. Dit alles klinkt ook nog eens als de spreekwoordelijke klok. Sla je slag zou ik zeggen.

Sander - Vocals

Jelle - Guitars

Pascal - Guitars

Ivo - Drums

Angus - Bass