Loading...

Ossuary Anex - Obscurantism Apogee

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-10-2020

Tracklist

01. Contempt of God
02. Firestorm
03. Obscurantism Apogee
04. Revelation (Apocalypsis Ioannis)
05. Path to Golgotha
06. We Are the Antichrist
07. According to their Deeds
08. The Beyond-Man
09. The Great and Celestial Massacre

Ik maakte kennis met het Russische gezelschap Ossuary Anex middels hun EP Holy Blasphemition uit 2018. Daarvoor had de band al twee albums uit, maar die ken(de) ik niet. Inmiddels is een derde langspeler uit: Obscurantism Apogee.

Als je niet beter wist zou je kunnen denken dat Ossuary Anex afkomstig is uit de Verenigde Staten, want de band heeft echt de Amerikaanse old school death metal-stijl geadopteerd. Technisch vaardig, maar vooral de nadruk op beukende lomp- en bruutheid, waarbij je ter vergelijking kunt denken aan bands als Suffocation, Internal Bleeding, Pyrexia en aanverwanten.

De eerste twee nummers Contempt of God en Firestorm lijken haast wel in elkaar over te lopen, waardoor een langgerekte boosaardige massa ontstaat. In het begin beukend, stampend en groovend, maar naar het einde van Firestorm toe steeds trager, meer dreigend en onheilspellend, doomy bijna. Vooral die verrot donkere atmosfeer spreekt me op dat moment enorm aan. Een goed begin van het album!

Op titelnummer Obscurantism Apogee brult labelbaas Dave Rotten een smerig potje mee, alsof de Russen zelf al niet boosaardig genoeg klinken. Zijn grunt voegt een extra lekker ranzig randje toe aan een toch al niet misselijk nummer. Een stiekem favorietje is Path To Golgotha. Deze lijkt direct vanaf het begin net nog wat zwaarmoediger, duisterder en smeriger in vergelijking met de andere nummers. Het nummer klinkt gewoon net wat anders, laat wat andere ritmes en vooral afwisseling horen. Lomp en zwaar is hier ook echt lomp en zwaar!

Op de laatste twee tracks van het album doet brulboei Frank Rini (Internal Bleeding) ook nog even mee. Dit bevestigt wat mij betreft de muzikale bedoelingen en stijlvastheid van de Russen. Aan een originele insteek of horizon-verbreding doet Ossuary Anex dan ook niet. Dit is gewoon heerlijk dreigende en stampende death metal van klassieke snit, retestrak en ijzersterk uitgevoerd. Zeker in de slopend trage stukken is dit spekkie naar mijn bekkie!

Aza - Basgitaar

Sergey - Drums

Chiba - Gitaar

Kirill Tur - Zang

Max - Gitaar