Loading...

Rites Of Daath - Hexing Graves

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-10-2017

Tracklist

1. Hexing Graves
2. Necromantic Rites of the Underground
3. Sepulchral Phantom
4. Bitter Entrails of the Earth
5. Most Holy Death

Rites Of Daath is op papier een splinternieuwe band, maar is de voortzetting van Cemetery Whore. Met zo'n naam kan ik me voorstellen dat je na een paar jaar wat anders wil. De band bracht onder hun oude naam al wel een paar demo's uit, als Rites Of Daath debuteert de Poolse band met EP Hexing Graves op het label van landgenoot Godz Ov War.

Dat label herbergt vooral veel black metal, Rites Of Daath is daar een vreemde eend in de bijt met hun logge groovende doomdeath. Er zijn wel invloeden van beukende uptempo death en ziedende black metal, maar de hoofdmoot wordt gevormd door stroperige, slepende, laag gestemde gitaarriffs in een hakkend en groovend middentempo. En uiteraard voorzien van een vette grunt, een al even vette bas, en oerdegelijk drumwerk.

De metal van deze band is vooral aardedonker, en pure underground. Desondanks zijn geluidskwaliteit en productie uitstekend verzorgd, lekker grof en korrelig, de muziek spat energiek uit de speakertjes, de EP luistert dan ook verdomd lekker weg. Hoewel de composities voor doom-begrippen aan de korte kant zijn, weet de band de tragere passages toch optimaal uit te buiten. Vooral Sepulchral Phantom en Bitter Entrails of the Earth zijn monsterlijke tracks!

Ik weet het, er zijn zo veel bands die in deze muzikale regionen musiceren, en ook Rites Of Daath gaat geen originaliteitsprijs winnen. Desalniettemin vind ik genoeg van mijn gading op Hexing Graves, een EP die mij 21 minuten aan puur luistergenot bezorgt. Het is vooral de duistere sfeer die mij enorm aanspreekt, samen met het hoorbare enthousiasme en de ongekunstelde aanpak. Rauwe en pure metal, zoals het ooit bedoeld is!

Tomasz Przewor 'TP' - bas, zang

Püssy Bulldözer 'KP' - gitaar

Michał Skupień 'MS' - gitaar

'DC' - drums