Loading...

Roamer - What The Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-05-2018

Tracklist

01. Open my Pants
02. Today
03. What The Hell
04. Sick Enough
05. Bye Bye Baby
06. There's No Me
07. One Step
08. Touchscreen
09. Rebel
10. Number
11. Sunday Morning

En weer wordt een nieuwe band aan mij voorgesteld, deze keer is het Roamer uit Zwitserland. Opgericht in 2008 door zanger en componist Samuel Blatter heeft de band tot nu toe 'slechts' 2 EP's op de mensheid los gelaten. Vorige maand verscheen een eerste langspeler: What The Hell. Dat ik deze band nog niet kende vind ik zelf overigens niet zo vreemd: Roamer musiceert in een segment waar ik niet zo bekend mee ben: van (indie) pop tot alternatieve rock.

What The Hell is zo ongeveer wat ik denk wanneer ik albumopener Open My Pants op mij heb laten inwerken. Een dansbare beat, een heerlijk log swingende bas, ijle zang en spaarzame gitaar-uitspattingen vormen de voornaamste bestanddelen van dit pop-achtige nummer. Samuel Blatter houdt overduidelijk van subtiele experimentjes, ongewone elementen, vreemde hooks en verrassende randjes. Hij gaat daarbij niet tot het uiterste, maar zet daarmee wel een redelijk eigen geluid neer.

Vergelijk bijvoorbeeld de sombere, ingetogen, bluesy ballad Bye Bye Baby maar eens met de opzwepende pop van navolgende tracks als There's No Me en One Step; of beiden met de al genoemde opener. Redelijk uiteenlopend qua sfeer, maar toch herkenbaar afkomstig van dezelfde band. De beats zijn overwegend overeenkomstig en vormen telkens een stevige en herkenbare basis, de invulling daar boven op varieert behoorlijk, vooral vocaal.

Met What The Hell levert Roamer een interessante luisterervaring af. Het is niet helemaal muziek naar mijn smaak, of waar ik vaak naar zou luisteren; het is meer pop dan rock eerlijk gezegd, en eigenlijk niet echt materiaal dat we hier normaal gesproken bespreken. Maar ik hoor wel dat dit Zwitserse kwartet iets eigens te bieden heeft, en dat kan ik alleen maar waarderen in deze tijd eenheidsworst, wansmaak en na-aperij.

Samuel Blatter - zang, toetsen

Simon Rupp - gitaren

Christian Weber - bas, zang

Martin Stebler - drums, zang