Loading...

SepticFlesh - Infernus Sinfonica MMXIX

Gepost in Reviews door Jenny op 20-08-2020

Tracklist

01. Intro
02. Portrait of a Headless Man
03. Martyr
04. Prototype
05. The Pyramid God
06. The Enemy of Truth
07. Communion
08. The Vampire from Nazareth
09. Dogma of Prometheus
10. Lovecraft's Death
11. Dante's Inferno
12. Persepolis
13. The Great Mass of Death
14. Anubis
15. Dark Art

Wat een vette plaat is dit! Een live registratie van een concert in Mexico, mét symfonie-orkest en koor. Nu is dat laatste eigenlijk niet zo heel bijzonder, want ook op studiowerk van SepticFlesh spelen orkesten en koren een grote rol. Deze live-registratie komt ook uit op DVD, maar we gaan het vandaag hebben over de audio. (Al heb ik stiekem wel een paar clipjes van dit concert bekeken.)

De line-up die genoemd wordt is die van 'de band'. Een grote bijdrage komt ook van het Orquesta Filarmónica Toluca, en een niet nader genoemd koor. De samenwerking tussen de Grieken en Mexicanen pakt goed uit, en dat vindt het Mexicaanse publiek ook. Alle aankondigingen en interacties met het publiek worden met luid gejuich begroet. De frontman, bassist en grunter Seth Siro Anton, zoekt die interactie ook duidelijk op, hij klaagt op een gegeven moment zelfs over zijn in ear monitors, die ervoor zorgen dat hij het publiek niet goed kan horen. Gelukkig wordt het enthousiasme er niet minder om!

De setlist van deze show, gehouden op 2 februari 2019, brengt je langs alle albums van SepticFlesh van na 2007, dus van na de 'break'. De band is zo'n vier jaar uit elkaar geweest, maar de leden hebben elkaar gelukkig weer gevonden, alleen de drummer wordt regelmatig gewisseld. De nieuwe fase wordt gekenmerkt door het verwijderen van de spatie uit de naam. Ook het gebruiken van orkesten en koren is van na 2007. Ik kan alleen maar zeggen dat ik deze keuze heel goed kan waarderen, en dan heb ik het uiteraard niet over het verwijderen van de spatie ;).

Band en orkest zijn perfect op elkaar ingespeeld, en het is duidelijk dat de nummers van SepticFlesh geschreven zijn met het orkest als integraal onderdeel. Volgens Wikipedia is dat de 'schuld' van gitarist Christos Antoniou. Of hij het echt in zijn eentje doet weet ik natuurlijk niet, maar ik vind het hoe dan ook knap. De start van het nummer The Vampire from Nazareth, waarbij eerst enkel een stuk of vijf jonge jongens te horen zijn, waarna er een supervette drumriff volgt... best wel kippenvelmateriaal! Wat vele metalheads al weten blijkt ook maar weer op dit album, of eigenlijk sowieso uit het werk van Septicflesh: klassieke muziek en (de betere) metal hebben verdomd veel van elkaar weg.

Deze superaanrader ligt hopelijk morgen bij mij op de deurmat!

Seth Siro Anton - Bass, Vocals

Christos Antoniou - Guitars

Sotiris Vayenas - Vocals

Kerim Lechner - Drums

Dinos Prassas - Guitars